Slik skaffer du deg den billigste boligalarmen
Dersom du lurer på hvordan du skal skaffe så billig boligalarm som mulig til boligen bør du lese videre. Her går vi gjennom alle tipsene du trenger.
Det er liten tvil om at en boligalarm er en god og smart investering for boligens og familiens sikkerhet. Med et slikt system på plass reduseres faren for innbrudd betraktelig, og responsen ved brann blir kortet ned.
Allikevel skal man selvfølgelig få mest mulig sikkerhet for pengene. Med så stor konkurranse på markedet for boligalarmer ville det være dumt å ikke utnytte seg av den. Det kan imidlertid være utfordrende å vite akkurat hvordan man bør gå fram.
I denne artikkelen tar vi en titt på de konkrete tingene du bør gjøre for å skaffe den billigste boligalarmen. Som med mye annet handler dette om å gjøre litt grundig forarbeid. Hvis du gjør det kan du spare penger – samtidig som du gjør boligen sikrere både for deg selv og resten av familien.
Hvilken boligalarm trenger dere?
Før man kan begynne å kikke på pris blir det først og fremst viktig å finne ut av hvilken boligalarm dere trenger. Her er det mange ting å tenke gjennom, men det aller viktigste er å bestemme seg for om man ønsker alarm med eller uten abonnement. Vi skal ta en nærmere kikk på disse om litt.
Dersom man ser bort fra pris er den beste boligalarmen den som skaper mest trygghet for deg og dine. Derfor blir det viktig å gjøre en vurdering av hvilke risikofaktorer som teller tyngst der dere bor.
Bor dere i en by? Da trenger dere sannsynligvis en skikkelig innbruddsalarm med kort responstid fra alarmsentralen. Ligger boligen langt fra allfarvei? Da kan det hende det holder med en alarm dere installerer og vedlikeholder selv.
Det kan være lurt å stille seg selv følgende spørsmål når man skal kartlegge behovet for boligalarm:
- Hvor stor er boligen? Trenger vi en større alarmpakke enn standardpakkene som tilbys?
- Ønsker vi integrering for smartalarm?
- Har vi minimumskrav til alarmselskapets responstid?
- Trenger vi tilleggsprodukter, eller holder det med standardpakke?
- Finnes det alarmselskaper vi ikke ønsker å bruke?
- Og selvfølgelig: Hvilket budsjett har vi til installasjon og abonnement på boligalarmen?
Dersom dere tenker litt nøye gjennom disse spørsmålene vil det bli lettere å skaffe riktig boligalarm. Men som nevnt handler altså det største valget om dere skal ha boligalarm med eller uten abonnement.
Billig boligalarm med abonnement
En boligalarm med abonnement er den vanligste løsningen for norske husholdninger. Her får du medlemskap hos et alarm selskap, som gir deg tilgang på gode sikkerhetsløsninger. De to viktigste er innbruddsalarm og brannalarm.
Med innbruddsalarm installert reduseres risikoen for innbrudd med 96 %. Som del av abonnementet ditt er det også inkludert gratis vekterutrykning dersom noe skulle skje. Alarmsignalene tolkes av erfarne operatører som befinner seg på en døgnbemannet alarmsentral.
Brannalarmen sørger for kort responstid fra ditt lokale brannvesen. Dersom alarmsentralen plukker opp reelle brannalarmsignaler vil det bli gitt umiddelbar beskjed til brannstasjonen. Den reduserte responstiden er også grunnen til at Departementet for samfunnssikkerhet og beredskap anbefaler boligalarm med abonnement.
Med tanke på pris er det generelt lite variasjon i månedsprisen blant de forskjellige tjenesteleverandørene. Det dere vil spare mest penger på er en rimelig installasjon av alarmsystemet.
Her er det nemlig prissvingninger på opptil flere tusen kroner. Der visse selskap bare tar 1 krone for installasjon av standardpakken sin, koster det hos andre tilbydere så mye som 6000 kroner å få alarmsystemet installert.
Billig boligalarm uten abonnement
Det er ingen tvil om at en boligalarm uten abonnement kan bli billigere enn de med direkte tilknytning til et alarmselskap. Det er fordi du slipper både installasjonspris og månedlig innbetaling til tjenesteleverandøren.
Du burde midlertid være obs på at dersom du velger boligalarm uten abonnement står du alene ansvarlig for alarmsystemet. Det betyr at du må installere alarmen, vedlikeholde den, samt håndtere eventuelle alarmsignaler på egenhånd.
Det kan også være forholdsvis kostbart å gå til innkjøp av et omfattende alarmsystem privat. Derfor blir det viktig å gjøre en reell beregning av hvor mye en boligalarm uten abonnement vil koste dere.
Det skal også nevnes at i byer og tett befolkede steder er risikoen for innbrudd høyere enn på bygda. Her vil det sannsynligvis være sikrere å gå for en boligalarm med abonnement. Men hvordan skaffer man så den billigste alarmen – uavhengig av om man velger abonnement eller ikke?
Saumfar markedet etter gode tilbud
Det første du må gjøre for å skaffe en billig boligalarm er å gjøre deg godt kjent på markedet. Det kan som nevnt være stor variasjon i installasjonspris på boligalarmer med abonnement, men den eneste måten å finne ut av dette på er ved å lete.
Dersom du er litt usikker på om dere skal ha abonnement eller ikke kan det være lurt å ta en grundig titt på begge alternativene. Husk på å bruke svarene fra kartleggingsspørsmålene deres når du ser på mulige alarmsystemer.
Sett opp en god oversikt over både alarmselskaper og alarmsystemer uten abonnement. Husk på å få med utstyr, installasjonspris (både fra alarmselskapet og hvis du skal gjøre det selv), månedspris og eventuelle tilleggsfunksjoner.
Når dere har fått dette på plass kan dere begynne å sammenligne. Gjør en god kost/nytte-vurdering der dere ser på hvor mye sikkerhet dere egentlig får for pengene. En viktig del av dette er responstiden alarmselskapene med abonnement kan tilby.
Snakk med aktuelle leverandører for å kvalitetssikre
Det nytter ikke med vekterutrykning eller direktetilknytning til en alarmsentral dersom dere ikke får hjelpen dere trenger raskt. Derfor blir det viktig å i tillegg til utstyr og installasjonspris forhøre seg om alarmselskapets responstider.
Dere vil sannsynligvis oppleve at selskapene ikke kan utgi tidsgaranti hva gjelder respons på innbrudd og brann. Allikevel vil de fleste tilbyderne kunne gi dere et estimat på hvor lang tid det vil ta for en vekter eller brannmann å komme seg fra stasjonen til deres bolig.
Husk på å legge inn denne responstiden i oversikten deres. Spesielt med tanke på brann teller hvert minutt og det er derfor viktig å velge det alarmselskapet med raskest mulig responstid på alarmsignalene.
Bruk en anbudsside for å spare tid og penger på boligalarm
Den største utfordringen med strategien vi har skissert her er at den er tidkrevende. Det tar lang tid å gå markedet etter sømmene. Heldigvis finnes det en enkel metode for å skaffe seg oversikt over boligalarm på kort tid.
Dette er en anbudsside. Tjenesten er både gratis og uforpliktende – men gir dere mange tilbud på boligalarm med én enkelt søknad. Siden fungerer sånn at dere fyller ut informasjon om hva dere ønsker til boligalarmen deres.
Deretter blir søknaden videresendt til anbudssidens samarbeidspartnere, som utarbeider kompetitive tilbud. Og i løpet av kort tid får dere et utvalg av de gunstigste boligalarmtilbudene i deres område.
Før dere tar i bruk anbudssiden bør dere allikevel gjøre forarbeidet vi nevnte over. Da vil det være lettere for dere å sammenligne tilbudene dere mottar. Men med anbudssiden kan dere føle dere sikre på at dere får mest mulig trygghet for pengene – og den billigste boligalarmen for deres behov.