min logo Få tilbud på boligalarm
brannalarm

Få tilbud på markedets tryggeste brannalarm fra flere tilbydere

BesteBoligalarm.com er en gratis, uforpliktende anbudstjeneste som hjelper deg å finne riktig brannalarm tilpasset ditt behov.

Fyll ut skjemaet for å innhente tilbud på brannalarm fra flere aktører

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 1. Beskriv ditt behov

  Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

 2. Få tilbud fra flere selskaper

  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

 3. Velg det beste tilbudet

  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre

Føl deg trygg

Den beste boligalarmen kan være aktivert både når du er hjemme og når du er borte. Dette gir deg en trygghetsfølelse.

Beredskap døgnet rundt

Alarmselskapet har alltid personell som står klar til å rykke ut til din bolig.

Unngå innbrudd

Alarm markerte boliger har statistisk sett færre innbrudd samtidig som forsikringspremien reduseres.

Det er påbudt å ha røykvarslere installert i Norge – og har vært det i mange år. En brann er noe av det mest dramatiske en familie kan oppleve. Når det først har begynt å brenne teller hvert eneste sekund. Det anbefales derfor å ha en god løsning for brannalarm.

Derfor tilbyr også en rekke sikkerhetsselskap brannalarmer med direkte tilkobling til alarmsentral. Her har vi samlet informasjonen du trenger for å velge riktig brannalarm til deg og familien din.

PS: Visste du at du ofte kan skreddersy en boligalarmpakke som inkluderer både innbruddsalarm og brannalarm i ett?

Derfor trenger boligen en brannalarm

Noe av det skumleste med brann er at det kan brenne en god stund før man lukter eller hører det. Da kan det også være for sent. Dette er hovedgrunnen til at Norge har et strengt regelverk om røykvarslere i norske husstander.

Hjemmet er for mange nordmenn det kjæreste de har. Det finnes en hel rekke gjenstander en forsikringssum simpelthen ikke kan erstatte. En ting med sentimental verdi er gjerne helt uvurderlig.

I tillegg til eiendeler er brannalarm også en sikring av livene til deg og resten av familien din. Med en slik installert er sannsynligheten betydelig høyere for at skadene på boligen vil holdes minimale.

Når det kommer til branner kan det ikke presiseres nok hvor viktig det er å handle raskt. Jo raskere alarmen går, jo bedre. Og jo raskere brannutrykningen kommer på plass, jo større er sannsynligheten for at boligen kan reddes.

Hvor bør brannalarmen plasseres?

Fra og med 1. januar i 2016 ble det påbudt å ha én røykvarsler per etasje i hjemmet. Det viser seg at tidlig varsling redder liv i brannsituasjoner. Dette nye regelverket sørger for ytterligere sikring av norske boliger og familier.

Som oftest vil du få hjelp av brannalarm-installatøren til å velge plassering av brannalarmen. Men Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap anbefaler følgende:

 • minst én røykvarsler per etasje
 • minst én røykvarsler per 60 kvadratmeter
 • ikke mer enn 12 meter mellom hver røykvarsler
 • optiske røykvarslere bør seriekobles

Med andre ord handler plassering av brannalarm om å gjøre det så enkelt som mulig for detektorene å plukke opp en brannfare. Det kan derfor være lurt å plassere røykvarslerne i rommene med størst fare for brann.

Husk på at brannalarm installert fra et sikkerhetsselskap gir alarmsystemet ditt direkte oppkobling til alarmsentralen. Det betyr raskere utrykning av brannvesenet.

Slik velger du riktig brannsikring til ditt hus

Det finnes i dag en rekke forskjellige tilbydere av brannsikring til private hjem i Norge. Vær obs på at det er variasjon i hva du får fra leverandørene. Derfor er det viktig at du setter deg inn i brannalarmmarkedet.

Først og fremst bør du finne ut av hva dere egentlig trenger i huset. Har dere behov for en kombinert løsning av innbruddsalarm og brannalarm? Ønsker dere en tale- og lytteenhet slik at dere kan snakke direkte med alarmsentralen?

Når dere har satt opp en liste over behovene deres kan dere begynne å kikke på tjenesteleverandører. De fleste store tilbyderne av brannalarm har prissjekk eller –informasjon på hjemmesidene sine.

Leverandørene tilbyr selvfølgelig også skreddersydde løsninger. Dersom du ønsker flere røykvarslere eller ekstra sikring på innbruddsalarmen kan dette som oftest ordnes. Bare vær klar over at abonnementsprisen din også kan komme til å øke.

Dette får du med en brannalarm

Som nevnt er det en del variasjon i hva de forskjellige leverandørene tilbyr. Allikevel har samtlige direkte kobling mellom din brannalarm og deres alarmstasjon. Det betyr at det vil settes i gang en utrykning så snart en brann mistenkes eller oppdages.

Denne tryggheten betyr enormt mye, og sparer på de dyrebare sekundene dersom det skulle begynne å brenne. I motsetning til en tradisjonell røykvarsler gir en brannalarm deg 24-timers trygghet fra en ekstern alarmstasjon med opplærte fagfolk.