min logo Få tilbud på boligalarm
Skallsikring boligalarm

Slik fungerer skallsikring

Når du får en boligalarm installert er det primært to hovedfunksjoner du må forholde deg til på alarmsystemet. Disse er skallsikring og full alarmaktivering.

For at alarmen skal sikre boligen så optimalt som mulig er det viktig å sette seg inn i hvordan disse innstillingene fungerer. De er nemlig hver seg designet for helt spesifikke situasjoner. I denne artikkelen tar vi for oss skallsikring.

Dersom du skulle bruke alarmsystemet ditt på en feilaktig måte er det en risiko for at hus eller leilighet ikke blir sikret som de skal. Vi ser nærmere på hvordan skallsikringsfunksjonen på boligalarmen din fungerer og akkurat hvilke situasjoner den passer til.

Hva er skallsikring på boligalarmen?

Selv om navnet kanskje er en smule klønete er skallsikring nettopp det det tilsier; denne funksjonen sikrer ’skallet’ av boligen din. Inngangsveier der en tyv kan komme seg inn med andre ord.

Når alarmsystemet blir installert i boligen vil montøren forsøke å sette det opp slik at det skal være mest mulig krevende å komme seg inn. Det betyr sensorer på inngangsdør og eventuelt verandadør, samt utsatte vinduer.

Dersom noen skulle forsøke å bryte seg inn når skallsikringen er påskrudd er det disse sensorene som vil utløse alarmen. Åpnes en dør eller et vindu og alarmen ikke blir deaktivert vil det sendes varselsignal til alarmselskapets vaktsentral.

Har du allerede boligalarm kjenner du sikkert igjen at denne gir deg noen sekunder fra du åpner inngangsdøren og til alarmen må være avskrudd. Men skallsikring er faktisk aller mest relevant når man befinner seg inne i boligen.

Hvorfor bruker man skallsikring?

Hovedpoenget med skallsikring er at man skal føle seg trygg også når man befinner seg inne i huset. Den største forskjellen mellom skallsikring og full alarmaktivering handler nemlig om bevegelsessensorene installert på boligalarmen din.

Disse står gjerne i hver etasje og er plassert slik at det skal være vanskelig å bevege seg i boligen uten å utløse alarmen. Altså kan man oppholde og bevege seg fritt i hus eller leiligheten med skallsikring påskrudd.

Det er viktig at du er innforstått med forskjellen på skallsikring og full alarmaktivering. Dette vil sørge for at du ikke skrur på alarmen når det er unødvendig. Eller aktiverer skallsikringen når du bør sette på full alarm. For eksempel kan både dyr og barn utløse denne alarmen, og det er derfor viktig at oppsettet er riktig og at barna blir lært om. Les mer om hvordan du lærer barn om boligalarmer og hvordan du kan løse alarmsystemet med dyr i hus.

Skallsikringen brukes ofte om natten. Da er det greit å kunne bevege seg rundt i boligen uten å måtte skru alarmen av og på hver gang man skal stå opp. Dersom man ønsker ekstra sikkerhet i hverdagen kan den selvfølgelig også skrus på når alle er kommet hjem for kvelden.

Skallsikring når inngangsveier til boligen er usikrede

Det finnes situasjoner der skallsikringen ikke fungerer optimalt. Klarer tyven å omgå sensorene på boligen din vil alarmen ikke utløses. Dette er særlig relevant dersom man har mer enn én inngangsvei til boligen.

Si at du har én hoveddør til huset ditt, samt en verandadør og to vinduer det er mulig å komme seg inn gjennom. Dersom du har installert sensorer på hoveddøren og verandadøren er boligen forholdsvis godt sikret.

Men du skal også være obs på at uten sensorer på de to vinduene kan en tyv allikevel klare å komme seg inn. Når skallsikringen står på er det kun sensorer på inngangsveier som er aktiverte. Bevegelsessensorene er skrudd av.

Skulle en innbruddstyv være heldig nok til å komme seg inn et sted der det ikke er skallsikringssensor installert kan han eller hun bevege seg fritt i boligen din. Derfor er det viktig å gjøre minst én av to ting:

  • installer sensorer på alle vinduer og dører man kan komme seg inn gjennom
  • ha full alarmaktivering påskrudd så ofte som mulig

Skallsikring når sensor på vindu omgås

Det finnes faktisk en enda mer finurlig måte for tyver å komme seg inn på dersom skallsikringen er aktivert. I disse tilfellene blir sensorene installert på eventuelle vinduer man kan komme seg inn gjennom omgått.

Husk på at sensoren på både dør og vindu henger sammen med rammen. Det betyr med andre ord at denne må flyttes på for at alarmen skal utløses. Altså kan tyven knuse glassruten og komme seg inn i boligen, uten å komme borti rammen.

Det skal sies at dette er en lite foretrukket inngangsvei for tyver. Ikke bare må de ødelegge et vindu, som tross alt lager en del lyd, men de må også klatre inn gjennom en rute full av knust glass.

Skallsikring når dører og vinduer åpnes og lukkes mye

Både skallsikring og full alarmaktivering er lite gunstige dersom inngangsveiene til boligen din skal åpnes og lukkes mye. Hvis du for eksempel har gjester, eller skal gå mye ut og inn selv, er det best å ha alarmen avskrudd.

Så lenge du husker på å skru skallsikringen på når du er kommet deg inn for kvelden vil boligen være helt trygg. Spesielt dersom du har tatt forhåndsregler og fått på plass nødvendige sensorer for optimal sikring med skallsikring aktivert.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre