min logo Få tilbud på boligalarm
Boligalarmer med dyr i hus

Boligalarmer og dyr

Med en boligalarm installert blir både du, familien og eventuelle husdyr tryggere i hjemmet. Men hvis du har katt eller hund er det noen ting du skal være obs på ved boligalarmen.
Du bør nemlig unngå unødvendig utløsning av alarmen på grunn av husdyrene.

Forskjellen på skallsikring og full alarmaktivering

Det viktigste å være klar over med en boligalarm og dyr er at det finnes to hovedinnstillinger på systemet ditt. Disse kalles for skallsikring og full alarm-aktivering. Og for at katten eller hunden ikke skal utløse alarmen er det viktig å holde styr på de to.

Skallsikring er en ytre sikring av boligen. Denne har sensorer på dører og vinduer aktivert, slik at alarmen vil gå dersom noen forsøker å bryte seg inn. Med skallsikring er imidlertid ikke sensorene inne i boligen påskrudde.

Denne innstillingen på alarmen er spesielt praktisk å bruke hvis man befinner seg i boligen. Da kan man stå opp i løpet av natta og på morgenen uten å måtte skru av alarmen.

Full alarm-aktivering er på den annen side når alle sensorene i alarmsystemet er aktiverte. Da vil bevegelse inne i boligen også utløse en varsling til alarmsentralen. Og det kan være ganske upraktisk dersom man har husdyr som løper rundt inne.

Velg riktig sensorer til riktig dyr

For man vil jo at boligen skal være sikker når man ikke befinner seg i den. Derfor er det vanlig at man bruker full alarm-aktivering når man for eksempel reiser på jobb. Men hva med katten eller hunden som fyker rundt innendørs?

Det aller viktigste når du skal skaffe boligalarm med dyr i hus er at du velger riktig sensorsystem på den. En katt vil som oftest bevege seg mer opp og ned i rom enn en hund vil mens du ikke er hjemme.

En del sensorer utløser kun alarmen dersom de oppdager bevegelse over en viss høyde i rommet. Hvis du har hund, og denne primært holder seg på gulvet, vil dette være en god løsning for ditt alarmsystem.

Med en katt blir ting imidlertid litt vanskeligere. Disse har en tendens til å klatre og hoppe rundt omkring. Og da er det krevende å vite hvilken høyde alarmsensoren skal begynne å gjelde fra.

Ny teknologi bruker vektinnstilling på sensorene

Alarmmarkedet fortsetter å være i sterk vekst. Det blir stadig viktigere for norske husstander å sikre boligen sin. Dette medfører en tryggere hverdag for alle som bor der. Og stor etterspørsel fører som alltid til teknologiske fremskritt.

Nå finnes det sensorer til alarmsystemene som baserer seg på vekten til husdyret ditt. Altså vil følsomheten til boligalarmen kunne stilles inn helt i henhold til katten eller hunden din.

Denne vektinnstillingen fungerer helt opptil 35 kilo – altså relativt store husdyr. Teknologien er også praktisk med mindre barn i huset. Da kan man ha full alarm-aktivering uten at barn eller dyr vil utløse alarmen.

Selv om det begynner å bli standard for alarmselskapene å tilby sensorer med vektinnstilling er det viktig å sjekke. Hvis du vet at husdyrene dine er viltre er det viktig at alarmen ikke går unødvendig. Det kan vise seg å være skadelig for dyret.

Unngå hørselskader hos dyret grunnet utløsning av alarmen

Hunder hører veldig mye bedre enn mennesker. Og det sier seg selv at en boligalarm som går utløser en svært høy lyd. Dette er for å varsle alle i boligen, og vekke de som eventuelt sover, ved innbrudd eller brann.

Men for den firbeinte vennen din kan en alarmutløsning faktisk medføre hørselsskader. Alarmlyden er såpass høy at det vil være farlig for spesielt hunder å høre den. Det er også sannsynlig at husdyret vil bli redd, som aldri er bra.

For å unngå at hørselen til hunden din blir skadet er det derfor viktig å skaffe et alarmsystem som ikke utløses av dyret. Dette vil selvfølgelig også være viktig med tanke på ’Ulv, ulv’-situasjoner.

Husk at operatørene som bemanner alarmsentralen leser hundrevis, om ikke tusenvis, av alarmsignaler om dagen. Hvis boligen din blir ’kjent’ for falsk alarm svekker dette beredskapen hvis dere skulle få behov for hjelp. Altså bør dere unngå at husdyrene utløser unødvendige alarmer til sentralen.

Bruk en anbudsside til å skaffe tilbud på boligalarm med dyr i hus

Som nevnt begynner det å bli vanlig med vektinnstilling på sensorene til boligalarmer som tilbys på markedet. Allikevel er det ikke sikkert at alle alarmselskaper har funksjonen på plass enda. Derfor bør du gjøre deg godt kjent med tilbudene hvor du bor.

Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å benytte deg av en anbudsside for boligalarmer. Disse tjenestene er gratis og helt uforpliktende å bruke. Men de gir deg en god oversikt over alternativene dine for boligalarm med dyr.

Ved å legge inn litt informasjon om deg og boligen får du i løpet av kort tid de beste tilbudene i retur. Du kan spare mye penger på installasjonspris – og ved hjelp av anbudssiden får du muligheten til å velge den boligalarmen som passer best for deg og dyrene dine.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre