Innbruddsalarm på hytta

Derfor bør du skaffe innbruddsalarm på hytta

Her tar vi en grundig titt på hvorfor du bør installere innbruddsalarm på hytta. Sørg for at fritidsboligen blir stående trygg mens dere er hjemme.

Med mindre du har hytte i nærheten av primærboligen din er det lite sannsynlig at du besøker den hver eneste helg eller ferie. Det betyr altså at hytta blir stående tom ofte – perioder hvor den er veldig mye mer utsatt for innbrudd.

Husk på at tyver sjeldent er interesserte i å bryte seg inn mens noen er hjemme. Disse menneskene er alltid på jakt etter tegn på at en bolig står tom. Og hvis hytta er god utstyrt er sannsynligheten stor for at dere er ekstra utsatte.

Er du usikker på om det vil være lurt å investere i en innbruddsalarm på hytta? Da bør du lese videre. Det er en rekke gode grunner til å få på plass denne sikkerhetsforanstaltningen. Med en god alarm installert kan du forlate fritidsboligen med god samvittighet.

Innbruddfaren med innbruddsalarm på hytta

Det skal selvfølgelig sies at faren for innbrudd er lavere i en fritidsbolig enn i en primærbolig. Innbruddstyver vet at det som oftest er flere ting av verdi i en leilighet eller et hus enn i en hytte. Allikevel er det helt vanlig at hytter blir utsatt for tyveri.

Problemet med at dette skjer på hytta er selvfølgelig at det kan gå lang tid før dere oppdager innbruddet. Dersom dere bare besøker fritidsboligen innimellom vil en tyv potensielt ha uker på seg før dere ser hva som har skjedd.

Med en innbruddsalarm på hytta får dere beskjed umiddelbart dersom alarmen utløses. Da vil også alarmselskapet sende ut en vekter for å ta en titt. Altså kan responstiden til innbruddet reduseres betraktelig.

Videre er det faktisk slik at det blir 96% mindre sannsynlig med et innbrudd, bare med skilting for boligalarm på plass. Innbruddstyvene vet hvor effektive disse alarmsystemene, som for øvrig også bare blir smartere og smartere, er og vil derfor holde seg unna.

Altså blir risikoen for et innbrudd på hytta deres sterkt redusert når dere installerer en innbruddsalarm. Da trenger dere heller ikke å bekymre dere for å sjekke at alt er i orden i fritidsboligen med jevne mellomrom.

Vurder en smartalarm som innbruddsalarm på hytta

I og med at de færreste er innom hytta hver uke vil det lønne seg med en så god innbruddsalarm som mulig. Primærboligen befinner man seg som oftest i hver dag. I fritidsboligen er det ikke like enkelt å følge med.

Dersom dere har en ny hytte, som er godt utstyrt med mye verdifullt innhold, bør dere se på muligheten for å installere en smartalarm. Dette er mer omfattende alarmsystemer, som gir dere full kontroll på fritidsboligen.

Den kanskje mest geniale funksjonen på en smartalarm er fjernstyringsmuligheten du får via en applikasjon på mobilen. Med denne har du oversikt over hytta, uansett hvor du selv befinner deg hen.

Med fjernstyring kan du kontrollere varme, lys, og selvfølgelig alarmen. Dersom dere i tillegg går for et system med overvåkningskameraer kan du ta en titt på hytta når du vil. Kameraet er også gunstig for visuell bekreftelse fra alarmselskapets side.

Man kan få en rekke gode tilleggsprodukter i en smartalarm, som kan være spesielt gunstige i en større og nyere fritidsbolig. Ting som musesensor, fuktsensor og styring av lys via mobilen er spesielt praktisk dersom man ikke besøker hytta så altfor ofte.

Innbruddsalarm i fritidsboligen

Andre fordeler med en innbruddsalarm på hytta

Den mest standardiserte alarmpakken til boliger, uansett om dette er primærbolig eller fritidsbolig, er en kombinasjon av innbruddsalarm og brannalarm. Altså får du to essensielle alarmer i én pakke, som hos visse selskaper ikke koster mer enn 1 krone å installere.

En god brannalarm som del av alarmsystemet ditt vil gjøre hytta veldig mye tryggere. Dette er både når dere befinner dere i den, og når dere er hjemme. Brannalarmsystemet baserer seg på røyksensorer som installeres strategisk gjennom hytta.

Dersom en av disse sensorene utløses sendes det umiddelbart et signal til alarmselskapets alarmsentral. Da vil operatøren kontakte det lokale brannvesenet med én gang, som deretter vil rykke ut til boligen.

En innbruddsalarm på hytta skaper altså trygghet, også med tanke på brann. Her teller hvert eneste minutt og det er derfor kritisk med rask responstid. Med innbruddsalarmen får du direkte tilknytning til brannvesenet via alarmsentralen med på kjøpet.

Dersom du skulle føle deg truet når du befinner deg på hytta kan du videre kontakte alarmsentralen. Da er det mulig å sende et SOS-signal, som vil igangsette vekterutrykning. Du kan også ringe alarmsentralen med mobiltelefon, eller via tale- og lytteenhet dersom dere velger dette.

Andre ting å huske på når du forlater hytta

En innbruddsalarm på hytta er altså et godt valg med tanke på både deres og boligens sikkerhet. Selv om alarmen vil ha en svært positiv innvirkning på trygghet i fritidsboligen deres er det visse ting man kan gjøre i tillegg.

Lukk alle inngangsveier: Før dere forlater hytta bør dere sjekke at det ikke finnes noen veier inn, enten via vinduer eller dører. Lås og lukk alt, slik at det er vanskeligere for innbruddstyven å komme seg inn.

Varier belysningen: Dersom dere går for en smartalarm kan dere dra nytte av fjernstyringen på flere måter. Det kan eksempelvis være lurt å sørge for å ha ett lys på i hytta til enhver tid. Hvis dere også varierer belysningen via mobilapplikasjonen vil dette få det til å se ut som om noen er i boligen.

Ikke rydd for mye: Det er flere ting en potensiell innbruddstyv ser etter når han eller hun skal velge en bolig. Med tanke på hytter er det lurt å ikke la det se ut som om dere skal være borte så altfor lenge. La det ligge litt ’rot’ fremme, slik at tyven får inntrykk av at dere snart kommer tilbake.

Slik velger du den beste innbruddsalarmen til din hytte

Hvilken innbruddsalarm som er den beste til fritidsbolig vil variere fra hytte til hytte. Her må dere tenke litt gjennom hva dere ønsker i form av sikkerhet. Viktige ting å huske på er:

 • størrelse på hytta
 • funksjonalitet dere ønsker å få på plass
 • alarmselskap dere har å velge mellom
 • hvilke ting som skaper en trygghetsfølelse for familien
 • budsjettet deres

Sistnevnte bør dere ta noen runder på som familie. Er det viktig for dere med et overvåkningskamera? Ønsker dere en tale- og lytteenhet dere kan kommunisere direkte med alarmsentralen via? Vil dere ha en elektronisk løs inn til hytta?

En innbruddsalarm handler i bunn og grunn om at dere som familie skal føle dere sikrere på hytta. Altså bør dere velge alarmfunksjonalitet i henhold til dette. Det vil også være lurt å sikre en dyr og ny hytte mer enn en eldre og enklere fritidsbolig.

Etter dere har tenkt litt gjennom ønskene deres for alarmsystemet kan dere begynne å kikke på aktuelle tilbydere. Til dette formålet er det lurt å bruke en anbudsside.

Bruk en anbudsside til å skaffe innbruddsalarm til hytta

Ved hjelp av denne tjenesten slipper dere å sende inn søknad til en rekke forskjellige alarmselskaper. På anbudssiden er det bare å fylle inn ønskene deres for innbruddsalarm på hytta, samt noen personopplysninger.

Søknaden videresendes deretter til anbudssidens samarbeidspartnere, og i løpet av kort tid vil du få de beste tilbudene på boligalarm i retur. Dette sparer dere for både tid og penger, og sørger for at dere får den beste innbruddsalarmen til akkurat deres hytte.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 1. Beskriv ditt behov

  Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

 2. Få tilbub fra flere selskaper

  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

 3. Velg det beste tilbudet

  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre