min logo Få tilbud på boligalarm
Boligalarm til leilighet

Finn beste boligalarm til leilighet

Det er ofte stort fokus på eneboliger når man ser reklame for boligalarm. Med hva med deg som trenger boligalarm til leilighet? Les videre så gir vi deg informasjonen du trenger.

Uansett hva slags bolig du har kommer en boligalarm til å gjøre den sikrere. Allikevel er det ofte fokus på store eneboliger i reklamene til de forskjellige tilbyderne av boligalarm. Men hva med boligalarm til leilighet?

Det bor tross alt svært mange nordmenn i denne boligtypen – og det finnes så absolutt alarmsystemer til den også. Samtidig kan det være utfordrende å finne den boligalarmen som passer best til akkurat din leilighet.

Heldigvis er det flere konkrete ting du kan tenke gjennom som vil gjøre det enklere å finne et godt system. Les videre, så gir vi deg informasjonen du trenger for å skaffe den beste boligalarmen til leilighet.

Hvor stor er leiligheten din?

Planløsning har mye å si for hvilken boligalarm som vil passe best til din leilighet. Her er det selvfølgelig størrelse som teller mest. Og den gode nyheten er at med en mindre bolig, som de fleste leiligheter er i forhold til eneboliger, blir det også lettere å sikre den.

Det er nemlig slik at boligalarmsystemer baserer seg på sensorer, både for røykvarsling og bevegelser. Dersom en tyv kommer seg inn, eller røykutvikling oppstår, må dette skje i nærheten av en sensor for at det skal genereres et signal til alarmsentralen.

Derfor har også størrelsen på leiligheten din en del å si med tanke på hvilken boligalarm som er best. Hvis den er stor kan det hende du må få på plass flere sensorer enn de som kommer med alarmselskapets standardpakke.

Antall etasjer i leiligheten vil også ha mye å si. Dette er både med tanke på bevegelsessensorene og røyksensorene. For å sikre leiligheten mest mulig er det viktig at disse installeres der de vil oppdage potensielle farer raskest mulig.

Beliggenhet har mye å si for valg av boligalarm

Dette gjelder for både eneboliger og leiligheter. Det er lurt å tenke litt gjennom beliggenhet for å få mest mulighet sikkerhet ut av boligalarmen. Først og fremst har hvilken del av Norge du befinner deg i betydning.

Hvis du bor i en leilighetsblokk i et usentralt og rolig strøk er sannsynligheten for innbrudd kanskje ikke så stor. Befinner du deg på den annen side midt i Oslo er det bare å se på kriminalitetsstatistikken for å vite at man er mer utsatt for innbrudd.

Altså er det viktig å tenke litt gjennom omgivelsene sine når man skal velge alarmleverandør. Poenget med boligalarmen er tross alt at du og dere skal føle dere sikrere hjemme. Og da er det viktig at systemet er tilpasset nærområdet.

Videre har også etasje en del å si for valg av boligalarm til leilighet. Hvis dere eksempelvis bor i en leilighet i fjerde etasje sier det seg selv at innbrudd er mindre sannsynlig. På bakkeplan er risikoen derimot høyere. Snakk med aktuelle alarmselskapet for å få råd med tanke på leilighetens etasje og installasjon av boligalarm.

Kartlegg behovene dine

I tillegg til å tenke gjennom eksterne omgivelser finner du også den beste boligalarmen til akkurat din leilighet ved å kartlegge behovene dine. For at systemet skal gjøre jobben sin må du få på plass den funksjonaliteten du ønsker.

Altså er det lurt å bruke noe tid på å sette opp hva du egentlig trenger. Er det bare en standard alarmpakke? Vil du ha et mer omfattende alarmsystem? Hvilke potensielle situasjoner er din leilighet mest utsatt for?

Her kan man ta utgangspunkt i hvilke funksjoner som vil føre til at man føler seg mest mulig trygg hjemme. Hvis du eksempelvis vil ha overvåkningskamera i tillegg til en standardpakke er det fullt mulig å få dette installert.

Men det som er helt sikkert er at det vil bli enklere å finne den beste boligalarmen til leiligheten din hvis du har kartlagt behovene dine først. Da kan du også stille mer konkrete spørsmål til alarmselskapene du vurderer å bruke hvis det er noe du lurer på.

Beste boligalarm til leilighet

Brann- og innbruddsalarm er viktigst i boligalarm til leilighet

Husk på at den absolutt viktigste funksjonaliteten i en boligalarm til leilighet handler om brannalarm og innbruddsalarm. Det er disse to tingene som potensielt kan redde liv – eller få tatt en innbruddstyv.

Brannalarmen er knyttet til alarmselskapets alarmsentral, som igjen har kontakt med den lokale brannstasjonen. Dersom alarmen går hjemme i leiligheten din vil dette medføre en umiddelbar utrykning fra brannvesenet.

Dette er spesielt viktig når man bor i leilighet. Disse byggene er mye mer utsatte for større skader dersom en brann skulle oppstå. Derfor kan det også være en god idé at hele bygget får installert en felles boligalarm.

Videre kan sannsynligheten for innbrudd også være større i leilighet, spesielt dersom du bor i en blokk. Da er det mange som beveger seg inn og ut av bygget, og det er umulig for deg å holde styr på dem alle.

Med skilting for boligalarm blir sannsynligheten for innbrudd redusert med hele 96%. Forskning har vist at dette fungerer som avskrekkende på potensielle innbruddstyver. Men for å gjøre leiligheten enda litt sikrere kan det også være lurt å vurdere en smartalarm.

Ønsker du smartalarm i din boligalarm til leilighet?

Smartalarmer er forholdsvis nye på det norske markedet, men allikevel blir de stadig mer populære. Dette er mer omfattende alarmsystemer som gir deg full kontroll over boligen din. Dersom du reiser mye eller har en stor og kostbar leilighet kan dette være et godt alternativ.

Smartalarm kommer med funksjonalitet for ting som elektronisk lås, fjernstyring av alarmsystemet og en rekke forskjellige sensorer. De to førstnevnte vil sannsynligvis være mest ideelle dersom du bor i leilighet og ønsker smartalarm.

Ved hjelp av låsen kan du på applikasjonen din følge med på alle som beveger seg inn og ut av leiligheten. Dette loggføres nemlig i sanntid direkte til telefonen din. For visuell bekreftelse av et innbrudd eller en brann kan det være lurt å vurdere overvåkningskameraer som en del av alarmpakken din også.

Bruk en anbudsside for å spare penger på boligalarm til leilighet

Det vil selvfølgelig være lurt å spare penger på installasjon av boligalarm dersom man først har bestemt seg for denne løsningen. Derfor bør du bruke en anbudsside når du skal installere boligalarm i leiligheten din.

Ved hjelp av denne tjenesten får du full oversikt over alternativene dine for boligalarm til leilighet. Den er både gratis og uforpliktende å bruke, samtidig som den drar nytte av markedskonkurransen for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn litt informasjon om deg selv, samt hva du ønsker i boligalarmsystemet ditt.

Etter kort tid vil du motta de beste tilbudene om boligalarm til leiligheten. Hvis du allerede har tenkt gjennom tingene vi har nevnt her vil du være godt rustet til å få mest mulig sikkerhet ut av boligalarmen til din leilighet.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre