min logo Få tilbud på boligalarm
Smartalarm med app

Få tilbud på smartalarm

Dersom du har sett på muligheten for å installere en boligalarm er sannsynligheten stor for at du har snublet over uttrykket smartalarm. Dette kan være svært så gunstige løsninger dersom du ønsker et smartere alarmsystem til boligen.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

 1. Beskriv ditt behov

  Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

 2. Få tilbub fra flere selskaper

  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

 3. Velg det beste tilbudet

  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre

Føl deg trygg

Den beste boligalarmen kan være aktivert både når du er hjemme og når du er borte. Dette gir deg en trygghetsfølelse.

Beredskap døgnet rundt

Alarmselskapet har alltid personell som står klar til å rykke ut til din bolig.

Unngå innbrudd

Alarm markerte boliger har statistisk sett færre innbrudd samtidig som forsikringspremien reduseres.

Hva er en smartalarm?

En smartalarm er kort fortalt en boligalarm med utvidet funksjonalitet. Den gjør alarmsystemet ditt smartere ved hjelp av en rekke forskjellige sikkerhetssystemer. Med en smartalarm får du i bunn og grunn mer kontroll over sikkerheten i huset ditt.

Begrepet blir brukt mer og mer av de store alarmselskapene som etter hvert tilbyr omfattende systempakker til kundene sine. Ved hjelp av ny teknologi blir disse smartere for hvert år som går og gjør dermed boligen sikrere.

Definisjonen av en smartalarm er at den gjør boligalarmen din mer helhetlig og velfungerende. Den sørger ikke bare for sikkerhet, men bidrar også til at du kan styre boligen på en enklere og sømløs måte. Hvilke funksjoner kan man få som del av en smartalarm?

Funksjonene på en smartalarm

Med en smartalarm vil du som oftest få velge mellom en kombinasjon av i alle fall de fleste av disse funksjonene som del av alarmsystemet:

Mobil-applikasjon for fjernstyring av alarmsystemet: Dette er den mest populære løsningen for smartalarm. Ved hjelp av en app på mobiltelefonen din kan du i praksis fjernstyre huset; belysning, strøm, alarmen, samt eventuelle overvåkningskameraer blir tilgjengelige for deg på mobilen.

Tale- og lytteenhet som del av alarmsystemet: For å gjøre boligen enda sikrere tilbyr noen tjenesteleverandører også en tale- og lytteenhet til boligalarmen. Her blir det mulig å snakke direkte med alarmselskapets alarmsentral, slik at du slipper å ringe.

Vanndetektor: Denne overvåker steder som under vaskemaskin og oppvaskmaskin og sørger for å varsle deg dersom en vannlekkasje skulle oppstå.

Temperaturkontroll: I visse systemer for smartalarm kan du styre temperaturen i boligen. Dette er svært praktisk dersom man eksempelvis har vært borte på vinterstid og ønsker et godt og varmt hus når man kommer hjem.

Overvåkningskamera: Dette tilbys også i visse standardpakker, men ved hjelp av smartalarmen blir det integrering for å se bildene via den mobile applikasjonen. Da blir det enkelt for deg å følge med i boligen.

Elektronisk lås: Med en elektronisk lås på plass slipper dere å bekymre dere for innbrudd. Låsen henger direkte sammen med resten av alarmsystemet, og du kan også følge med på når døren åpnes og låses via fjernstyringen på mobilen.

Til sammen sørger disse tilleggsfunksjonene og –instrumentene for at huset ditt blir sikrere og lettere å følge med på uansett hvor du befinner deg.

Hvordan velger man riktig smartalarm?

For å velge best mulig system er det viktig at dere først og fremst kartlegger behovene deres. Dere må regne med at en smartalarm vil være mer kostbar enn en standardpakke for boligalarm. Altså bør dere vite akkurat hva dere har behov for før dere begynner å lete.

Smartalarmer handler i bunn og grunn om hvor omfattende sikkerhet og overvåkning man ønsker av boligen. Husk også på at primærformålet med denne typen løsning er innbruddsalarmen og brannalarmen, som gjør deg og dine tryggere i hverdagen.

Tilleggsfunksjonene med en smartalarm sørger imidlertid også for ekstra sikkerhet, og kan potensielt spare dere for en hel del penger. Når man får på plass ting som vann- og fuktdetektor oppdager man eventuelle skader før de blir et stort og dyrt problem.

Men husk på å tenke nøye gjennom hva dere ønsker i alarmsystemet deres. Deretter kan dere begynne å kikke på aktuelle tilbydere. Det skal imidlertid sies at det er mange gode grunner til å skaffe en smartalarm.

Derfor er det lurt å skaffe seg en god smartalarm

En smartalarm gjør dere både sikrere og kan spare dere for penger. Når man får på plass en god smartalarm får man følgende fordeler med på kjøpet:

 • Et tryggere hjem med innbruddsalarm og brannalarm
 • Mulighet for å styre lys, varme og boligalarmen uansett hvor man befinner seg
 • Et helhetlig system som gjør boligen enklere å holde oversikt over
 • Sannsynligvis en billigere innboforsikring (forsikringsselskapene reduserer premien når en FG-godkjent boligalarm blir installert – en elektronisk lås vil telle positivt her)

Søk om boligalarm med smartalarm på en anbudsside

For å få mest mulig smartalarm for pengene gjør dere lurt i å søke gjennom en anbudsside. Her vil dere få tilbud om flere boligalarmer med én enkelt søknad og kan dermed ta et godt valg.

Anbudstjenesten er både gratis og uforpliktende å bruke, men sørger for at dere får dratt nytte av markedskonkurransen. Samarbeidspartnerne til tjenesten vet at de konkurrerer om søkeren som kunde, og utarbeider derfor kompetitive tilbud.

Det eneste man trenger å gjøre da er å velge den smartalarmen som passer best – og nyte et helhetlig og sikkert alarmsystem til boligen.