min logo Få tilbud på boligalarm
kameraovervåkning

Boligalarm med kameraovervåkning

Vurderer du kameraovervåkning som en del av ditt alarmsystem? Vi gir deg her en innføring i funksjoner og fordeler.

Alarmselskapene kommer med stadig nye tilbud for integrering i alarmsystemet ditt. Nå kan man få detektorer for mus, fukt og åpning/lukking av inngangsdøra installert. En god og veletablert ekstrafunksjon er imidlertid boligalarm med kameraovervåkning.

Det kommer stadig flere tilbydere av boligalarmer på banen og det kan være vanskelig å holde seg oppdatert. For å velge best mulig alarm til hjemmet ditt er det derfor viktig å sette seg inn i de viktigste funksjonene en boligalarm har.

Her går vi gjennom hvordan boligalarm med kameraovervåkning fungerer. Dersom du gjør deg kjent med punktene under kan du ta et informert valg på om dette er noe for ditt alarmsystem.

> Innhent tilbud på boligalarm med kameraovervåkning her

Strengt lovverk rundt kameraovervåkning i Norge

Først og fremst skal det nevnes at vi har svært strenge regler rundt kameraovervåkning i Norge. Dette handler om personvernloven og at alle skal være beskyttet under denne. Med andre ord er det ikke bare å sette opp egen overvåkning i hytt og pine.

Hvis du ønsker å stå for egen overvåkning av hjemmet er det et omfattende regelverk du må følge. Du har kun lov til å overvåke din egen eiendom og tomt. Det er altså ikke lov å installere kameraer utendørs som fanger opp det som skjer på naboens tomt.

Videre skal alle som blir overvåket være informert om dette. Det betyr at de som bor i huset må vite om overvåkningen. Dette gjelder også for alle som befinner seg i hjemmet ditt på ett eller annet tidspunkt.

Hvis du får gjester på besøk må du informere om at du har overvåkning satt opp. Og dersom du bruker hushjelp eller for eksempel håndverkere må de også få vite om kameraene.

Slik fungerer fotodetektorer på boligalarmsystemer

For å følge lovverket til punkt og prikke benytter de fleste boligalarmleverandører seg av noe som heter fotodetektorer. Dette er ikke et aktivt kamera, men en slags sensor som tar bilder i høy hastighet.

For at fotodetektoren skal begynne å ta bilder må boligalarmen utløses. Da vil disse bli sendt videre til alarmselskapets alarmsentral for fotoverifisering. Operatørene vil her kikke på bildene og finne ut av hvilket tiltak som bør igangsettes.

Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg for at boligalarmselskapet overvåker familien når dere er hjemme. Fotodetektoren aktiveres kun når boligalarmen går av. Dette er innenfor lovverkets rammer, og gjør boligen enda sikrere.

Egen innstilling for husdyr

Dersom du har katt eller hund i hus kan det være vanskelig å vite hvordan man skal stille inn på alarmen. Boligalarmer kommer med to hovedinnstillinger: skallsikring og full alarmaktivering. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

De fleste ønsker selvfølgelig å ha hele alarmsystemet aktivert når de reiser fra boligen. Da er bevegelsessensorene på boligalarmen aktive og kan plukke opp bevegelse i hjemmet. Men hva hvis man har et husdyr som løper rundt og utløser alarmen ved uhell?

Heldigvis finnes det nå innstillinger på boligalarmsystemene som tar høyde for husdyr. Dersom man har hund blir det mulig å bruke den vanlige innstillingen på sensorene. Denne plukker kun opp aktiviteter over en viss høyde i rommet.

Har du en katt som hopper rundt kan du også stille inn på bevegelsessensoren med hensyn til vekt. Dette går helt opp til 35 kilo, og kan dermed brukes også for små barn.

Fordeler med kameraovervåkning på boligalarmer

Den absolutt største fordelen med kameraer installert på boligalarmen din er definitivt verifiseringen som blir mulig for alarmselskapet. Dette vil korte ned på responstiden og dermed gjøre boligen din sikrere.

Vaktsentralene mottar nemlig mange titalls, om ikke hundretalls, alarmsignaler hver eneste dag. Mange av disse er ikke reelle alarmer, og krever derfor ingen vekterutrykning. Men om alarmselskapet ser at det er en innbruddstyv i huset vil ting settes i gang raskere.

Da slipper man tiden det tar for selskapet å ringe deg for å sjekke om alt er i orden. Med fotoverifisering kan vaktsentralen umiddelbart bekrefte om alarmen er reell eller ikke.

Dette er også spesielt gunstig ved en brann. De aller fleste alarmselskapene har direkte tilknytning til det lokale brannvesenet. Dersom en brannalarm verifiseres med bilder vil en utrykning starte umiddelbart. En alarm med bildebevis vil prioriteres høyere enn en uten.

Med fotodetektorer som del av boligalarmen kan altså du og familien føle dere helt trygge, både når dere er hjemme og ute. Da sitter vaktsentralen og passer på – og sjekker bildene fra fotodetektoren med én gang alarmen går.

Installasjonspris på boligalarmer med kameraovervåkning

De fleste alarmabonnementene som tilbys i dag har tilnærmet lik månedspris. For deg som forbruker er konkurranse alltid gunstig; dette tvinger selskapene til å holde prisene lave.

Den største forskjellen på alarmselskapene ligger i installasjonsprisen på alarmsystemet. Og med fotodetektorer som del av pakken må du regne med å betale en god del mer. Allikevel er det selvfølgelig viktig å sammenligne de forskjellige leverandørene. Det kan være store prisforskjeller, også med fotodetektorer.

Du bør videre ta en vurdering på om installasjonsprisen kanskje er verdt den ekstra sikkerheten man får med fotodetektorer. Husk at både ved innbrudd og brann kan dere regne med raskere respons når kameraovervåkningen er på plass.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre