min logo Få tilbud på boligalarm
Tips til tryggere vinter

Tips til tryggere vinter

Her får du verdifulle tips til hva du kan gjøre for å holde hjemmet litt tryggere i vintermånedene.

For mange er vinteren synonymt med fjellturer, skigåing og Kvikk Lunsj i solveggen på hytta. Når snøen først kommer er det vakkert å feriere i vintermånedene i Norge.

Men dersom du skal være borte fra boligen din en stund er det lurt å få på plass noen sikkerhetstiltak. Et ubebodd hus er veldig mye mer utsatt for innbruddstyver. Hvis det synes at du ikke er hjemme kan du potensielt komme hjem til et ranet hjem.

Her får du tipsene du trenger for å sikre boligen. Da kan du nyte hytte- eller fjellturen med stor ro.

Betydelig større fare for innbrudd på vinteren

Høytidssesongen bringer også en større risiko for at noen forsøker å komme seg inn i boligen. Selv om kan kanskje tenker at sommermånedene er de mest risikable er det spesielt i jula at innbruddstatistikken går opp.

I følge forsikringsselskapet Tryg er det 40% større sannsynlighet for et innbrudd i løpet av vinterhalvåret. Med andre ord er det viktig at du sikrer boligen din godt hvis du skal bort. Se hvordan vår anbudstjeneste for innbruddsalarmer fungerer.

Å komme hjem til at noen har brutt seg inn vil oppleves som svært ukomfortabelt, og kan også være traumatisk for mange. Trygghetsfølelsen vi har i hus eller leilighet er viktig for at vi skal oppleve stedet som hjemme.

Spesielt hvis du skal bort i løpet av julen er det viktig at du får på plass gode sikkerhetstiltak. Kriminalitetsstatistikken for innbrudd viser at høytiden er storsesong for innbrytere.

Ikke annonser at du skal være lenge borte

Det viktigste du kan gjøre for å sikre boligen i løpet av vinteren er å få boligen til å se mest mulig bebodd ut. Faktum er det at tyver ser etter hus hvor det vil vekke minst mulig oppmerksomhet dersom de bryter seg inn.

Det betyr også at et hus som virker forlatt er veldig mye mer attraktivt for en innbryter enn et som er bebodd. Hvis du skal reise bort er det viktig å ikke gjøre det åpenbart for tyvene at du ikke er hjemme.

Et godt tips er å la det stå på et par lys i hus eller leilighet mens du er bortreist. Dette vil være det første en tyv ser etter. Videre kan det være en god idé å la radioen stå på. Da høres det lyder fra huset; et sikkert tegn på at noen er hjemme.

Sørg for at noen måker snøen hos deg

Det er gjerne snøen som gjør en vinterferie spesielt attraktiv. Men dersom det snør der du bor fast også kan du få et problem med tanke på sikring av boligen. Det vil nemlig bli raskt tydelig at det ikke er noen hjemme hvis det ikke måkes rundt huset.

Skal du være borte lenge bør du derfor forhøre deg med en nabo om de er villige til å måke for deg. Du kan eventuelt annonsere mulighet for snømåking i nabolaget og betale noen slanter for at en nabo følger med.

Uansett hvordan du løser denne problematikken er det viktig at du ikke lar huset bli nedsnødd mens du er borte. Da blir det helt åpenbart for opportunistiske tyver at dere ikke er hjemme.

I bunn og grunn handler sikkerhetstiltakene altså om å lure potensielle innbrytere mest mulig. Et tomt hus vil alltid virke mer attraktivt enn et som tilsynelatende har folk i seg.

Storebrands 8 råd til deg som skal reise bort på vinteren

Storebrand har utarbeidet en liste med åtte gode råd for deg som skal reise bort på vinteren. Dersom du gjør deg godt kjent med disse er sannsynligheten for et innbrudd veldig mye mindre.

1: Ikke rydd huset før du reiser bort. La daglig rot på bord i stue eller oppholdsrom ligge.

2: Dersom du har mulighet til å variere belysningen mens du er borte er dette svært gunstig. Dette kan gjøres med klokkebryter, smartalarm eller fotoceller.

3: Omadresser post/avis dersom du skal være borte over lengre tid. Eller få naboen til å hente inn posten for deg.

4: Spør om naboen har mulighet til å vanne plantene dine hvis du skal være borte en stund.

5: Sørg for at søppelsekken din ikke blir hengende tom. Forhør deg med en nabo om de kan kaste litt av sitt søppel oppi din sekk.

6: Spør om naboen har mulighet til å måke snø for deg.

7: Hvis du har fortsatt har fasttelefon er det lurt å viderekoble denne til mobiltelefonen. På denne måten blir telefonen tatt når det ringer.

8: Ikke annonser at du skal være borte i en lengre periode via epost eller Facebook.

Generelle råd om sikkerhetstiltak fra Storebrand

I tillegg til disse spesifikke rådene om ferie i løpet av vinteren har Storebrand følgende generelle tips:

1: Skriv opp en liste over verdigjenstandene dine og merk dem.

2: Dersom du har svært verdifulle gjenstander bør du oppbevare disse i bankboks.

3: Sørg for at alle dørene dine er låst – med låser godkjent av FG.

4: Pass på at utsatte vinduer er montert med FG-godkjent lås.

5: Bruk enveisskruer på vinduer som er utsatte – på denne måten kan ikke rutene vippes ut.

6: Installer et FG-godkjent alarmanlegg i huset. Dette er beste måte å sikre boligen på, både når du er hjemme og på ferie.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre