min logo Få tilbud på boligalarm
Velg riktig boligalarm

Slik velger du riktig boligalarm

Det kan være vanskelig å velge riktig boligalarm. Når man kan velge mellom så mange forskjellige alternativer er det fort gjort å bli litt overveldet. Her går vi gjennom viktige spørsmål du bør stille deg selv i forbindelse med anskaffelse av boligalarm.

Boligalarmmarkedet i Norge har eksplodert de siste ti-tjue årene. Nå finnes det en rekke store tilbydere av boligalarm som konkurrerer med hverandre. For deg som forbruker er dette positivt fordi det holder prisene nede, og det kan gjøre det enklere å velge riktig boligalarm.

Hva finnes i alarmpakken?

Dette er det mest grunnleggende du bør sette deg inn i når du skal skaffe boligalarm. Det vanligste er at alarmsystemet kommer med en alarmsentral-boks, røyksensorer og sensorer på dør og vindu. Dere vil også motta kodebrikker for håndtering av alarmen.

Allikevel kan du selvfølgelig også velge mellom et hav av tilleggstjenester. Og det er litt variasjon i alarmpakkene, selv de mest grunnleggende. Men som et minimumskrav bør det være gode systemer for både innbruddsalarm og brannalarm på plass.

Du bør også vurdere hvilken monteringshjelp du mottar fra alarmselskapet. Er det en erfaren person som setter opp alarmen din? Vil du få hjelp til å velge strategisk sensorplassering rundt i hjemmet?

Er alarmen FG-godkjent?

Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd er en instans som kvalitetssikrer forskjellige alarmsystemer. Her handler det primært om en alarm innfrir forsikringsselskapenes krav til sikkerhet.

Når man søker om boligforsikring må forsikringsselskapet ta høyde for en rekke forskjellige faktorer. Er boligen spesielt utsatt for brann? Er det lett å bryte seg inn i boligen? Er det installert boligalarm?

Dette sistnevnte spørsmålet ville ikke hatt spesielt mye å si hvis det ikke fantes en standard for alarmsystemene. Da kunne hvem som helst ha satt opp et kamera og sagt at boligen var sikret.

Derfor gjennomføres det altså vurderinger på de forskjellige alarmsystemene. For at du skal få mest mulig sikkerhet ut av alarmpakken din er det kritisk at alarmen er FG-godkjent.

Hvor mye koster alarmen?

De fleste av alarmselskapene i Norge har tilnærmet lik abonnementspris på boligalarmsystemene som tilbys. Dette er for å holde seg i sterk konkurranse med andre tilbydere på markedet.

Derfor skal du primært kikke på installasjonsprisen når du vurderer en boligalarm. Ta for all del en titt på abonnementet også. Men det er montering av boligalarmen som vil koste deg dyrest, og ofte dette som er mest aktuelt i valget av riktig boligalarm i form av kroner og øre.

Når det kommer til montering rangerer prisene fra 1 krone til 6000 kroner, avhengig av hvor omfattende du ønsker å ha boligalarmen din. Men sørg for å sjekke hos forskjellige tilbydere slik at du får mest mulig sikkerhet ut av alarmsystemet.

Skal du velge trådløs eller kablet alarm?

Dette kan være en omfattende og en svært enkel vurdering. Det finnes nemlig to hoved-oppkoblinger til vaktsentralen som alarmselskapene benytter seg av. Disse er henholdsvis trådløs og kablet alarm.

En trådløs alarm benytter seg av GSM-nettverket for å kommunisere alarmsignalene til alarmselskapets alarmsentral. Dette er et nett for mobil kommunikasjon og det de fleste mobiltelefoner benytter seg av.

En kablet alarm er på den annen side koblet opp enten på bredbåndslinje eller fasttelefonlinje inn til huset. Dette sørger også for lynrask kommunikasjon, men kan ha den ulempen at alarmen tar opp trafikkplass på linja.

Det kan være lurt å sette seg inn i hvilket tilbud som er mest relevant og gunstig der du bor. Ikke vær redd for å spørre og grave litt hos alarmselskapene.

Ønsker du mulighet for direkteoppkobling til en vaktsentral?

De fleste nordmenn som installerer boligalarm i dag går for en abonnementsløsning hvor de får direkte tilkobling til en alarm- eller vaktsentral. Dette er bemannede stasjoner alarmselskapet står for.

Hvis noe skulle skje har du med denne tilknytningen et sted å ringe. Om du føler deg truet i hjemmet og kontakter alarmsentralen vil det sendes ut en vekter til boligen. Denne tjenesten tilbys som del av pakkeabonnementet.

Direkteoppkobling til en vaktsentral vil også være et svært godt sikkerhetstiltak med tanke på brann. Disse stasjonene har gjerne direkte-kommunikasjon med det lokale brannvesenet. Dersom det begynner å brenne i hjemmet deres vil responstiden dermed kortes ned.

Så kan man selvfølgelig også gå for en boligalarm uten noen tilknytning til alarmsentral. Da må man stå for installasjon og vedlikehold av sikkerheten på egenhånd. Og dersom noen skulle forsøke å bryte seg inn må man selv kontakte politiet.

Hvilken utrykningstid kan du regne med?

Det er svært vanskelig å få oppgitt en eksakt utrykningstid fra alarmselskapene. Dette handler primært om at leverandørene ikke ønsker å gjøre informasjonen offentlig, eksempelvis for potensielle tyver.

Allikevel er det ikke til å stikke under en stol at utrykningstiden vil ha enormt mye å si for hvor mye sikkerhet alarmabonnementet deres gir. Derfor bør dere absolutt kontakte aktuelle tilbydere med tanke på dette.

Spør om hvilke rutiner de følger og hvordan forskjellige alarmsignaler håndteres, spesifikt for deres nærområde. Da kan dere føle dere trygge på at leverandøren dere går for kommer så raskt som mulig når det er nødvendig.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre