min logo Få tilbud på boligalarm
Sikkerhet i boligen

Slik får du mest sikkerhet ut av boligalarmen

Boligalarmer bidrar enormt til å gjøre boligen sikrere. Allikevel er det visse ting dere som familie kan passe på for å gjøre boligen enda litt tryggere.

Det er ingen tvil om at en boligalarm er et av de beste alternativene dersom du ønsker bedre sikkerhet i boligen din. Denne vil gjøre deg og dine tryggere, både når dere er hjemme og bortreist.

Allikevel kan man dra nytte av en boligalarm på forskjellige måter. Og mest mulig sikkerhet får du ut av systemet ditt dersom du setter deg godt inn i samtlige funksjoner. Da får du brukt boligalarmen til det fulle.

Her går vi gjennom hva du bør gjøre for å få mest mulig sikkerhet ut av boligalarmen. Sett deg inn i disse tingene, så vil huset eller leiligheten bli enda et hakk sikrere.

Bruk alarmen på riktig måte

Dette virker kanskje innlysende, men selv en helt basal boligalarm har mange forskjellige funksjoner tilknyttet seg. Disse varierer fra alarmselskap til alarmselskap, men det er vanlig med brannalarm, innbruddsalarm og en kodebrikke som styrer systemet.

Du må selvfølgelig snakke med installatøren din om hvordan akkurat din boligalarm fungerer. Men den vil altså gi deg mest mulig sikkerhet dersom du bruker den på riktig måte. Det er nemlig altfor lett å tenke at din jobb er overstått når boligalarmen er installert.

Det er selvfølgelig noe sannhet i dette også. Den viktigste biten av å skaffe seg en boligalarm er å få den på plass i boligen. Men husk på at det er du som må betjene denne alarmen. Og da blir det også viktig at den brukes på riktig måte.

Selv om det kan være litt mye i begynnelsen er det viktig at du setter deg godt inn i alle funksjonene på alarmsystemet ditt. Det er først når det brukes som det er designet at det fungerer optimalt. Dette gjelder spesielt om du velger et mer komplisert alarmsystem til din bolig.

Velg det alarmsystemet som passer best til din bolig

Her er vi også inne på en annen viktig bit av å få mest mulig sikkerhet ut av boligalarmen man velger. Det sier seg selv at det eksempelvis er stor forskjell på en enebolig og en blokkleilighet.

Da er det også viktig at boligalarmsystemet passer til din bolig. Det er ingen automatikk i at naboen nede i gata har valgt den boligalarmen som er best for dere også. Derfor bør dere bruke litt tid på å kartlegge behovene deres når dere skal skaffe boligalarm.

Her blir det viktig at dere tenker gjennom hvilke ting dere er mest utsatte for der dere bor. Dersom dere eksempelvis holder hus ute på landet er sannsynligheten for innbrudd kanskje ikke så høy. Bor dere på den annen side i en stor enebolig i by kan dette være mer presserende problematikk.

Har dere mange etasjer i boligen deres? Bor dere i en liten leilighet eller et stort hus? Alarmselskapene vil være behjelpelige med å lage en pakke for boligalarmen som passer til dere. Bare husk på at det er forskjell på boliger – og at det derfor bør være forskjell på boligalarmsystemene som installeres også.

Få på plass andre sikkerhetsforanstaltninger

Boligalarmen kommer definitivt til å gjøre boligen deres til et tryggere sted. Sannsynligheten for innbrudd begrenses kraftig, og responstiden dersom en brann skulle oppstå reduseres. Allikevel får man mest sikkerhet ut av en boligalarm ved å hjelpe den litt på vei.

Med mindre dere sikrer boligen ala et topphemmelig sikkerhetsbygg i en spenningsfilm finnes det nesten alltid muligheter for opportunistiske og erfarne innbruddstyver. Derfor er det lurt å passe på følgende, i tillegg til å skru på boligalarmen, når dere er borte:

Steng vinduer: Det er fort gjort å glemme et åpent soveromsvindu, eller kanskje en verandadør. Selv om alarmen er påskrudd er det viktig å huske på at dette kan være mulige inngangsveier for en tyv.

La boligen se bebodd ut: Skal dere på ferie? Husk at innbruddstyver ser etter tomme boliger. Det er de færreste som er interesserte i å bryte seg inn mens noen er hjemme. Derfor er det lurt å la noe lys stå på. Har dere radio kan det være greit å la denne gå også.

Husk på posten: Hvis dere skal være borte en lengre periode er det viktig å lage en plan for posten. En oversvømt postkasse er et sikkert tegn for innbruddstyver på at dere ikke er hjemme. Få en nabo til å hente inn posten – eller registrer en pause på Posten.no.

Sikkerhet i boligen

Vurder å skaffe deg en smartalarm for ekstra sikkerhet

Dersom du ønsker så mye sikkerhet som mulig i hjemmet ditt er en smartalarm uslåelig. Dette er et mer omfattende alarmsystem som gir deg full kontroll over boligen. Du må selvfølgelig betale mer for denne løsningen også, men er du opptatt av sikkerhet er det vel verdt det.

De vanligste funksjonene på en smartalarm er elektronisk dørlås, overvåkningskameraer og fjernstyring av alarmen ved hjelp av mobiltelefonen. Men man kan også velge å utvide alarmsystemet med ting som fuktsensor, musesensor og vanndetektor.

Fjernstyring via mobiltelefonen er en spesielt praktisk funksjon i smartalarmsystemene som tilbys i dag. Dette gir deg muligheten til å følge med på alarmen din, uansett hvor i verden du befinner deg.

Du kan skru alarmen av og på, men det er også mulig å sjekke logg for den elektroniske låsen, status på samtlige sensorer i huset, samt å styre lys og strøm i boligen. Dersom du ønsker full kontroll og så mye sikkerhet som mulig kan dette være en god løsning.

Forhør deg om responstid hos tjenesteleverandør

Det er ingen alarmselskaper som kommer til å fortelle deg akkurat hvor lang responstid de har når et brann- eller innbruddsignal registreres. Dette anses som en tidsgaranti, og det eksisterer ikke per i dag. Allikevel kan det være lurt å snakke med alarmselskapet om hvordan vekterutrykning og kontakt med brannstasjonen fungerer.

Du kan for eksempel sjekke hvilke brannstasjon selskapet samarbeider med. Hvor langt unna boligen deres befinner denne seg? Og hvor sendes vekterne ut fra dersom det skulle registreres et innbruddsignal?

Sannsynligheten er liten for at du får noen helt konrekte tidsestimater. Men tjenesteleverandøren kan allikevel si noe om prosedyren for denne typen signaler. Da vil det også være enklere for deg å velge den leverandøren som gir mest sikkerhet for pengene der det teller.

Bruk en anbudsside til å søke om tilbud på boligalarm

Å saumfare markedet for boligalarmer er tidkrevende. Det er beinhard konkurranse i dag og det kan derfor være vanskelig å finne ut av hvilket tilbud som er det beste. For å få mest mulig sikkerhet ut av boligalarmen din bør du bruke en anbudsside for å søke.

Dette er en gratis og uforpliktende tjeneste. Her legger du inn informasjon om deg selv, boligen din, samt hvilken type alarm du ønsker. Deretter videresender anbudssiden søknaden din til sine samarbeidspartnere.

Disse utarbeider boligalarmtilbud som du så får tilsendt i retur. Da kan du enkelt sammenligne de forskjellige leverandørene opp mot dine sikkerhetsbehov. Dersom du har noen spørsmål med hensyn til sikkerhet kan du også kontakte aktuelle tilbydere direkte.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre