min logo Få tilbud på boligalarm
Billigere innboforsikring med boligalarm

Billigere innboforsikring med boligalarm

Forsikringsselskapet ditt kan vurdere forsikringspremien annerledes dersom du har installert boligalarm - du kan derfor få en billigere innboforsikring.

Det er svært viktig å ha en god innboforsikring på plass nå til dags. Da er man sikret for innbrudd og ran av dyre eiendeler. De fleste har gjerne flere verdier i hus eller leilighet enn de kanskje tror.

Visste du at du kan få billigere innboforsikring med en boligalarm installert? Ved å få på plass et godt alarmsystem er sannsynligheten stor for at forsikringsselskapet vil vurdere premien din annerledes.

Derfor blir innboforsikringen billigere med boligalarm

Forsikringspremier handler alltid om potensiell risiko. Slik er det selvfølgelig også med innboforsikring. Forsikringsselskapet gjør en vurdering av boligen din og risikoen for at ting vil gå tapt.

Denne vurderingen gjøres på bakgrunn av en rekke forskjellige faktorer. Ting som byggemateriale, beliggenhet på boligen og selvfølgelig risikoen for et innbrudd. Forsikringsselskapet vil også se på sin egen statistikk og historikk for å komme frem til en forsikringspremie.

Med tanke på innbrudd vil boligen alltid vurderes som tryggere med en boligalarm for å forhindre innbrudd installert. Forsikringsselskapene vet at sannsynligheten for tyver da reduseres kraftig. Studier har vist at det er 25 ganger mindre risiko for et innbrudd bare med skilting for boligalarm på plass.

I og med at risikovurderingen er alfa omega for premien er det svært gunstig for deg som skal ha innboforsikring å skaffe boligalarm. Du kan spare ganske mye penger i løpet av året med et slikt system installert.

Så mye billigere blir innboforsikringen

Det er selvfølgelig ikke noe fasit-svar på hvor mye penger du slipper å betale til forsikringsselskapet med en boligalarm installert. Allikevel kan du regne med en forholdsvis betraktelig reduksjon.

Alle store alarmselskaper i Norge benytter seg av FG-godkjente alarmer. Dette betyr at Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd har godkjent alarmene. Altså er det forsikringsselskapene selv som fastsetter hvor trygt et alarmsystem er.

På bakgrunn av dette kan du regne med opptil 60% mindre i forsikringspremie når du installerer boligalarm i hus eller leilighet. Når forsikringsselskapene vet at alarmsystemet ditt er godkjent av deres godkjennelsesnemd blir risikovurderingen en helt annen.

Husk på at forsikringstilbudet du mottar alltid vil avhenge av forsikringsselskapets vurdering av boligen din. Altså er det ingen selvfølge at du får en lavere pris bare fordi en kompis har fått det.

For å få best mulig tilbud på innboforsikring bør du benytte deg av en anbudsside. Da vil du få en god oversikt over alternativene dine. Husk på å opplyse at du har FG-godkjent boligalarm installert i boligen når du søker.

Egenandelen dekkes av alarmselskapet

I tillegg til at innboforsikringen din vil bli billigere med boligalarm kan du også regne med garanti fra alarmselskapet selv. Kombinert kan du spare flere tusen kroner dersom noen skulle forsøke å bryte seg inn.

Det er nemlig slik at en god del alarmselskaper dekker egenandelen din dersom noen skulle rane boligen mens alarmen er påskrudd. Selskapene er så sikre på alarmsystemene de leverer at denne risikoen er de villige til å ta.

Her er det gjerne en øvre grense for for hvor mye alarmselskapet er villig til å dekke. Dette ligger gjerne på mellom 3000 og 5000 kroner i egenandel. Men husk på at tyvene skal få tatt med seg ganske mye for at egenandelen vil bli høyere enn dette.

Altså får du både i pose og sekk når du kombinerer innboforsikring med boligalarm. Du får en lavere pris hos forsikringsselskapet. Og boligalarmselskapet dekker egenandelen din dersom et innbrudd skulle forekomme mens alarmen er påskrudd.

Innboforsikring undervurderes ofte

Vet du hvor mye alt du har i huset ditt er verdt? Ofte ligger dekningsbeløpet på en innboforsikring forholdsvis høyt. Derfor er det ikke så mange som tenker over de faktiske verdiene i hjemmet.

Men er det slik at dere har en del dyre møbler og gjenstander i boligen er det fort gjort å overstige forsikringsselskapets dekningsbeløp. Med andre ord er det viktig å ha en viss oversikt over hvor mye innholdet i boligen egentlig er verdt.

Skal dere få en ny vurdering av forsikringspremien i forbindelse med installasjon av boligalarm? Da kan det være lurt å kombinere dette med en liten gjennomgang av verdiene deres.

Dersom dere oppdager at eiendelene kombinert er mer verdt enn dekningsbeløpet bør dere sørge for å øke dette. Prisforskjellen dere må betale i premie er sannsynligvis forholdsvis liten. Og med en boligalarm installert har dere nok spart inn pengene i rabatten uansett.

Husk på disse tingene når du skal installere boligalarmen

For å få på plass en så optimal boligalarm som mulig er det en del ting dere bør huske på. Dersom dere setter opp alarmen på en smart måte vil dere være bedre sikret i fremtiden.

Først og fremst skal sensorer og røykdetektorer være plassert så godt som mulig. Hvis dere har flere etasjer i huset bør det være minst én sensor på hvert plan. Da blir det umulig for potensielle tyver å bevege seg fritt i en eller flere etasjer.

Videre skal også alarmsystem-boksen skrus opp på et sted som er umulig å komme til uten å utløse alarmen. Snakk med montøren deres om god plassering for alarmsystemet. Da kan dere også vise til et velfungerende alarmsystem når dere skal snakke med forsikringsselskapet.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbub fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre