min logo Få tilbud på boligalarm
FG-godkjent alarm

FG-godkjent boligalarm – hva betyr det?

Vi forteller deg hva FG-godkjente alarmer egentlig er, og hvorfor boligen din blir sikrere av å ha disse alarmsystemene.

Når man skal skaffe seg boligalarm er det en rekke forskjellige ting å huske på. Hvilken leverandør skal du velge? Ønsker du opplegg for smartalarm til boligen? Vil du ha ionisk eller optiske røykvarslere? Er det viktig at alarmsystemet ditt er FG-godkjent?

For det er nemlig også viktig å se på om alarmsystemet ditt tilbyr det som kalles en FG-godkjent alarm. Dette er en viktig funksjon som vil gjøre alarmen din tryggere. Det kan også spare deg for en god del penger.

Her tar vi en titt på hva det betyr at en alarm er FG-godkjent. Bit deg merke i disse tingene og husk på å forhøre deg med aktuelle leverandører. Når du vet hvordan alarmsystemet fungerer i mer detalj stiller du sterkere til å velge riktig alarm for deg og dine.

Hva er FG og hva har de med boligalarmer å gjøre?

FG er forkortelsen for Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemd. Dette er en nemd som driver med testing av blant annet boligalarmer og hvor sikre de er. Dersom en alarm ikke består denne testen vil den som oftest ikke være like sikker som en godkjent alarm.

På bakgrunn av dette tilbyr de fleste alarmleverandørene i dag FG-godkjente alarmsystemer. Da har fagpersoner i godkjennelsesnemda testet alarmen grundig. Konklusjonen handler om at alarmen fungerer i henhold til forsikringsselskapenes krav om en sikker boligalarm.

Med andre ord er en FG-godkjennelse et kvalitetsstempel for boligalarmer. Da kan man føle seg trygg på at den er testet og fungerer optimalt mot både brann og innbrudd. Selv om du kanskje kan spare penger på en alarm uten dette stempelet er de sjeldent like trygge.

Derfor bør du velge en FG-godkjent alarm

Kriminalitetsstatistikken er heldigvis på vei nedover på generell basis i Norge. Allikevel ser politidistrikter over hele landet såkalte innbruddbølger. Dette forekommer gjerne i løpet av lengre ferier, som sommer- og juleferiene.

Boligen skal føles som et sikkert sted, både når man befinner seg i den og er bortreist. Og en boligalarm er den absolutt beste løsningen for et trygt hjem. Men disse kommer i en rekke forskjellige typer.

Når en alarm er FG-godkjent kan du føle deg trygg på at den fungerer optimalt. Med dette stempelet har fagpersoner som nevnt testet alarmen fullt ut. Så dersom en brann skulle oppstå eller en tyv forsøke å bryte seg inn er dere tryggere med FG-godkjent alarm.

Forsikringsselskapene har høye krav til godkjenning av boligalarmer. Dette er blant annet på bakgrunn av beregning av tilbud på innboforsikring. Som også er et av stedene du vil spare penger med en FG-godkjent alarm.

Derfor kan du spare penger med en FG-godkjent alarm

Når forsikringsselskaper utarbeider tilbud på innboforsikring ser de alltid på en rekke forskjellige risikofaktorer. Dette vil være ting som byggemateriale på boligen, sannsynligheten for innbrudd og brann, og selvfølgelig verdiene i boligen.

Dersom du har en FG-godkjent alarm installert i hus eller leilighet kan du få rabatter på så mye som 60% prosent. Da vet forsikringsselskapet at alarmen fungerer i henhold til deres sikkerhetskriterier.

Risikoen blir dermed kalkulert som lavere, og du vil måtte betale mindre i forsikringspremie. Pengene du sparer på å velge en alarm som ikke er FG-godkjent kan du altså fort spare inn bare på innboforsikringen.

En mindre direkte besparelse er også garantien en FG-godkjent alarm gir deg. Ofte dekker alarmselskapet egenandelen for deg opp til en viss sum dersom et innbrudd tok sted mens alarmen var påskrudd.

Slik sjekker du om det nåværende alarmsystemet ditt er FG-godkjent

Dersom du har alarm installert fra et av de store alarmselskapene i Norge har du en FG-godkjent alarm. Samtlige systemer som tilbys med abonnement kommer med dette kvalitetsstempelet.

Hvis du er usikker på om alarmen din er FG-godkjent kan du kontakte alarmselskapet ditt og forhøre deg. Videre er det mulig å sjekke hvilke leverandører som er godkjente av FG via Finans Norge sine nettsider.

Har du ikke installert boligalarm? Da bør du gjøre deg godt kjent med de forskjellige leverandørene i ditt område. Benytt deg av FG-søket og sjekk at alarmen er godkjent av nemda. Dette er spesielt viktig å se etter dersom du vurderer et alarmsystem uten abonnement og tilknytning til en vaktsentral.

Bruk en anbudsside for å skaffe tilbud på FG-godkjent boligalarm

For å skaffe best mulig oversikt over tilbyderne av FG-godkjente boligalarmer i ditt område er det lurt å benytte seg av en anbudsside. Disse tjenestene er både gratis og uforpliktende – samt svært enkle å bruke.

Du fyller kun inn litt informasjon om deg selv om hvilke funksjoner du ønsker på alarmsystemet til boligen din. I løpet av kort tid vil du motta et utvalg av de beste tilbudene der du bor.

Hvilke alarmer ønsker du? Vi tilbyr blant annet disse:

..og mer.

På denne måten blir det enkelt å sammenligne både pris og funksjonalitet hos de forskjellige alarmselskapene. Dersom det er noe spesifikt du lurer på er det lurt å ta kontakt med aktuelle leverandører før du forplikter deg til en alarmpakke.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre