min logo Få tilbud på boligalarm
Unngå innbrudd i sommer

Unngå innbrudd i sommer

Her kikker vi på hvordan du skal redusere sjansen for innbrudd i løpet av sommeren. Med noen få enkle knep og en boligalarm installert blir boligen din veldig mye tryggere.

Nå er sommeren her for fulle fem, og selv om været fortsatt er forholdsvis varierende kan vi regne med varme sommerdager om ikke så altfor lenge. De fleste som skal på utenlandsreise gjør dette også i fellesferien i løpet av sommermånedene.

Selv om innbruddstatistikken i Norge heldigvis er på vei nedover generelt sett viser det seg om og om igjen at ferier er høysesong for tyvene. Dette er det viktig at du husker på, slik at du kan ta forholdsregler enten du er hjemme eller på ferie.

Åpne vinduer i det varme været?

Når temperaturen stiger og sola begynner å skinne er det godt med sommer i Norge. Da kan man la både verandadører og vinduer stå på vidt gap. Hus eller leilighet blir fylt med herlige briser og sommerfølelsen er komplett.

Husk på at innbruddstyver er opportunistiske. De ser etter muligheter for å rane hus som er enkle å komme seg inn i. Dersom du skal la dør eller vindu stå åpent er det viktig å følge godt med.

Videre skal man lukke vinduet før man forlater huset. Med mindre du har en bevegelsessensor installert like ved vinduet vil det være enkelt for en tyv å komme seg inn. I verste fall kan de få deaktivert hele boligalarmens kontrollpanel.

Vær også obs på at de fleste forsikringsselskaper tar høyde for feil du selv gjør i forskriftene sine. Dersom en tyv kommer seg inn gjennom et åpent vindu får du sannsynligvis igjen mindre på innboforsikringen.

Tomme boliger = flere tyver

De fleste tyver er ikke interesserte i å bryte seg inn i en bolig mens folk er hjemme. Disse menneskene vil komme seg inn og ut så raskt som mulig. Derfor ser de også etter boliger som er tomme.

Dette er bakgrunnen for at ferier er høysesong for innbrudd. Da er gjerne folk borte lenge av gangen. Dersom man ikke har en innbruddsalarm installert vil det være en forholdsvis enkel sak å rane boligen.

For å sikre hus eller leilighet best mulig er det en del ting du bør huske på før du drar på ferie. Med disse tiltakene på plass er det mindre sannsynlig at noen vil forsøke å bryte seg inn.

Lur tyven som best du kan i sommer

Først og fremst er det viktig å få boligen din til å se mest mulig bebodd ut mens dere er borte. Det er lurt å la hverdagslig rot ligge fremme i synlige oppholdsrom. Et helt ryddig hjem er et sikkert tegn for tyven på at folk er bortreist.

Videre bør du heller ikke skru av alt lyset før du reiser. La det stå på noen lamper, helst i alle etasjer. Dersom du har mulighet til å variere belysningen i løpet av døgnet er dette spesielt gunstig. Har du mulighet for fjernstyring av lys ved hjelp av en smart-alarm bør du benytte deg av dette.

Hvis dere har en radio med greie høyttalere kan det være lurt å la denne stå på. Da vil det komme lyd fra boligen, som også vil holde potensielle tyver mer i sjakk. Og helt til sist er det viktig å gi plantene godt med vann, slik at disse ikke visner mens dere er på ferie.

Husk på utendørstiltak

Når dere har sikret boligen innendørs er det en del ting å tenke på utenfor hus eller leilighet også. Har dere noen gode naboer kan det være lurt å høre om de kan hjelpe dere.

Først og fremst er det viktig å få tatt inn posten mens dere er borte. Spør om naboen kan ta den inn i løpet av ferien. Hvis dette ikke er mulig bør dere kontakte Posten og eventuelle aviser dere har abonnement hos. Sett leveringen på pause mens dere er bortreist.

Et annet tegn tyver ser etter er tomme søplebøtter. Derfor er det en god idé å få naboene til å kaste litt av sitt søppel i deres pose eller dunk. Dere bør også sørge for å gi eventuelle planter i hagen godt med vann før dere forlater boligen.

Skaff deg et tilbud på boligalarm før sommerferien

Den beste måten å sikre seg mot tyver i løpet av sommerferien på er å installere en boligalarm. Når denne er aktivert vil det være svært vanskelig å rane boligen.

Det viser seg også at bare med skilting for boligalarm reduseres sannsynligheten for et innbrudd med 25 ganger. Tyvene vet hvor effektive alarmsystemene som leveres nå til dags er. Når det er skiltet for boligalarm vil de som oftest holde seg borte.

Og skulle noen allikevel forsøke å komme seg inn kan du føle deg trygg på at responstiden vil være kort. Så snart alarmen går settes det i gang en respons fra alarmselskapets vaktsentral. Da vil det komme vektere på plass i løpet av kort tid.

For å skaffe best mulig tilbud på boligalarm i ditt område bør du benytte deg av en anbudsside. Disse tjenestene er gratis og uforpliktende, og gir deg god oversikt over forskjellige tilbydere.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre