min logo Få tilbud på boligalarm
Effekten av innbruddsalarm

Dette er effekten av innbruddsalarm

En innbruddsalarm vil selvsagt redusere risikoen for innbrudd og tyveri, men vet du nøyaktig hvor stor effekt det gir? Du vil i hvert fall sove bedre!

Dersom du vurderer å skaffe deg innbruddsalarm er det helt sikkert mange ting du har tenkt på. Hvor mye vil det koste? Hvilken leverandør skal jeg velge? Hvilke funksjoner ønsker jeg meg på alarmen?

Det spørsmålet som imidlertid opptar flest personer som ønsker å skaffe seg innbruddsalarm handler om effekten. Blir man egentlig noe tryggere i hjemmet sitt med en innbruddsalarm installert?

I denne artikkelen går vi gjennom de viktigste tingene som skjer når man har en innbruddsalarm på plass. Så kan du selv gjøre en informert vurdering på om det er verdt kostnaden der du bor.

Prøv vår anbudstjeneste: Få uforpliktende tilbud på innbruddsalarm fra flere aktører

Alarmskilting fungerer

Hva hvis innbruddsalarmen din ikke bare ble utløst når noen forsøkte å bryte seg inn – men stoppet forsøk på innbrudd helt og holdent? Det viser seg faktisk at bare å ha skilting for boligalarm har en svært stor effekt på potensielle tyver.

I 2011 publiserte Aftenposten en artikkel basert på forskning om hvor stor effekt alarmskilting hadde. Det viste seg at risikoen for at noen vil forsøke å bryte seg inn reduseres med 96%.

Med andre ord fører bare skiltingen til at de aller fleste tyver styrer langt unna. Det er sannsynligvis fordi disse menneskene vet hvor effektive innbruddsalarmer har blitt i dag. Sjansen for å bli tatt er skyhøy i en bolig med et alarmsystem installert.

En reduksjon på 96% er betraktelig. Og det er bare med skilt for alarm. I tillegg til dette får du også hjelp av vaktsentral og vekter dersom noen allikevel skulle forsøke å bryte seg inn.

Alarmsentralen passer alltid på

De aller fleste boligalarmpakker som selges til privatmarkedet i dag kommer med direkte tilknytning til en såkalt alarmsentral, eller vaktstasjon. Her sitter det operatører og vektere som jobber med å tolke og lese alarmsignalene som kommer inn.

Velger du en boligalarm med denne direktekoblingen er det alltid noen som passer på. Alarmsentralen er bemannet 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Uansett om du eksempelvis drar på ferie til Asia i seks uker vil operatørene fortsatt følge med.

På noen alarmsystemer finnes det i tillegg en tale- og lytteenhet på alarmboksen i hjemmet ditt. Denne gjør det mulig for deg å kommunisere direkte med vaktsentralen via boksen. Hvis du føler deg truet er det godt å vite at du har noen å ringe.

Videre kommer også de fleste alarmpakkene med en såkalt SOS-alarm. Denne alarmen vil alltid sette i gang en vekterutrykning til hjemmet. En slik alarm gir en ekstra trygghetsfølelse, kanskje spesielt med barn i hus.

Boligalarm gjør innbrudd nesten umulige å gjennomføre

Da er det altså slik at sannsynligheten for at noen vil forsøke å bryte seg inn er svært lav med alarmskilting på plass. Men hva hvis noen mot formodning allikevel skulle komme seg inn i hjemmet ditt?

Først og fremst er det slik at alarmsystemene i dag utløses med en fryktinngytende høy lyd. Med mindre du har å gjøre med en mestertyv vil de aller fleste innbrytere skremmes vekk bare av denne lyden.

Videre er det også slik at responstiden på en innbruddsalarm er svært kort. Signalkommunikasjonen går enten via GSM på mobilnettet eller bredbåndslinja du har inn til huset.

Dette er potensielle tyver klar over. Så med mindre de vet akkurat hva de skal lete etter hjemme hos deg er det lite sannsynlig at de vil ha tid til å raske med seg noe særlig. Vektere vil komme på plass i løpet av kort tid når alarmen utløses.

Høy lyd varsler naboene

Innbruddsalarmer er selvfølgelig gode å ha mens man er hjemme. Men hvis du reiser på en lengre ferie er det også godt å vite at den er aktivert. Skulle noen forsøke å bryte seg inn og utløse en sensor vil som nevnt alarmen gå.

Lyden som begynner å ule da vil definitivt varsle naboene dine. Dersom du bor i leilighet eller eneboligområde med husene tett inntil hverandre er dette en ekstra sikring. Blir naboene vekket av en alarm er det sannsynlig at de vil undersøke hva som foregår – eller ringe politiet.

Du kan sove tryggere i hjemmet ditt

Man tenker gjerne på hva som vil skje dersom noen kommer seg inn og stjeler mens du er ute. Men vel så skummelt kan det være dersom en tyv gjennomfører innbrudd når familien befinner seg i hjemmet.

De aller fleste alarmpakker i dag kommer med en såkalt SOS-alarm. Denne alarmen kan utløses via kodebrikkene du mottar med alarmsystemet ditt. Trykker du på knappene sendes SOS-signalet til alarmselskapets alarmsentral.

Det beste med et slikt signal er at det ikke kan avkreftes med en telefonsamtale. Ved andre alarmer vil alarmselskapet som oftest ringe for å sjekke om alarmen ble utløst uten grunn. Men SOS-alarmen kan altså ikke skurs av.

Når vaktsentralen mottar et slikt signal vil det settes i gang vekterutrykning umiddelbart. Dette er selvfølgelig inkludert i abonnementet ditt og vil ikke koste deg noe ekstra. Med denne funksjonen kan du og resten av familien sove trygt og godt hver natt.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbub fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre