min logo Få tilbud på boligalarm
Boligalarm uten abonnement

Boligalarm uten abonnement

Det er fordeler og ulemper når det kommer til kjøp av boligalarm med og uten abonnement. Men for at du skal være sikret best mulig, er abonnement å foretrekke.

De aller fleste nordmenn som skaffer boligalarm i dag går for en boligalarm med abonnement. Da betaler man en fast månedspris for direkte tilknytning til alarmselskapets vaktsentral. Andre velger å gå for en løsning med boligalarm uten abonnement.

Dersom du ikke ønsker å betale faste månedsbeløp, har du kanskje kikket på boligalarmer uten abonnement. Denne løsningen har både fordeler og ulemper ved seg. Gjør du deg godt kjent med disse kan du ta et velinformert valg om boligalarm.

Fordel 1: Ingen fast månedskostnad

Det er ikke til å stikke under en stol at med abonnement på boligalarmen blir du låst til en fast månedspris. Skulle du velge boligalarm uten abonnement slipper du denne kostnaden, som kan være gunstig.

Dersom du bor i et trygt område har du kanskje ikke behov for tilknytning til en alarmsentral? Hvis det holder med egne sikkerhetstiltak rundt boligen kan du spare ganske mye penger i året på å droppe abonnementet.

Månedsprisen ligger gjerne på mellom 300 og 400 kroner hos alarmtilbyderne i Norge. Det er med andre ord mellom 3600 og 4800 kroner i året. Og hvis du vet at sannsynligheten for innbrudd eller brann er liten kan du selvfølgelig heller spare disse pengene.

Da kan du bruke de på å få på plass et alarmsystem som passer bedre for din bolig. Med noen tusenlapper til disposisjon kan du installere ganske mange sikkerhetstiltak på egenhånd.

Fordel 2: Skreddersy alarmen slik du vil

Dette er også den andre store fordelen med å skaffe seg boligalarm uten abonnement. Dersom du velger et av alarmselskapene blir du låst til deres alarmsystempakker. Disse kan man selvfølgelig tilpasse noe – men ikke helt som man vil.

Går du for boligalarm uten abonnement kan du på den annen side skreddersy alarmen akkurat som det passer deg. Hvis du bor i en spesiell bolig med unik planløsning, eller stort uteområde er dette sannsynligvis praktisk.

Da er det bare å skaffe seg de boligalarmfunksjonene som er nødvendige der du bor. Så lenge disse fungerer optimalt vil boligen din også være godt sikret. Og du vil i alle fall ha spart penger på et månedsabonnement.

Allikevel skal det absolutt sies at det er store ulemper med å velge boligalarm uten abonnement. Å ha direkte tilknytning til en vaktsentral har store sikkerhetsmessige fordeler. Disse får du ikke tilgang på hvis du ikke skaffer deg et abonnement.

Ulempe 1: Ingen tilknytning til alarmsentral

Dersom du velger å ikke kjøpe boligalarm med abonnement er dette definitivt den største ulempen. Boligalarmer under alarmselskapene på privatmarkedet kommer med en direkte tilknytning til en alarmsentral.

Her sitter det operatører på vakt døgnet rundt, hele året. Disse menneskene har lang erfaring med å lese alarmsignaler. Derfor kan du også regne med en sterkt redusert responstid når du er tilknyttet en alarmsentral.

Videre får du også den ekstra tryggheten med å kunne kontakte alarmselskapet dersom noe ikke skulle være i orden. Operatørene sitter på vakt nettopp for å hjelpe alarmabonnementene.

Skulle du føle deg truet i hjemmet kan du kontakte sentralen enten ved hjelp av telefon, eller en tale- og lytteenhet som kommer med alarmsystemet. Er faren reell vil alarmselskapet umiddelbart sende ut en vekter for å hjelpe deg.

Ulempe 2: Høye kostnader for installasjon og vedlikehold

Selv om du vil spare penger på et månedsabonnement er det ikke sikkert at boligalarm uten abonnement blir noe særlig billigere. Husk på at det er en rekke utgifter inkludert i abonnementsprisen som du selv må dekke uten et alarmselskap.

Først og fremst må du kjøpe alarmutstyret ditt selv. Og når du har fått tak i dette er det en god del andre ting som gjenstår før huset er ordentlig sikret. Kanskje det må elektriker til for å sette opp en alarmboks? Eller en håndverker til å montere videokameraer?

Og når alarmen først er installert er det også du, og du alene, som står ansvarlig for å vedlikeholde alarmsystemet ditt. Der en boligalarm med tilknytning til alarmsentral har service inkludert må du selv holde alarmen i orden.

Det kan altså fort bli dyrt å velge boligalarm uten abonnement dersom du tar høyde for service, dyre batterier, montering og vedlikehold. Husk på å sammenligne totalbeløpet for begge alternativene dine før du tar en beslutning.

Ulempe 3: Lengre responstid når uhellet er ute

Dette faller under tilknytning til en alarmsentral, som du altså ikke får når du velger boligalarm uten abonnement. Når erfarne mennesker sitter og leser alarmsignalene på systemet ditt kan du regne med en kortere responstid.

Ved utløsning av alarmen vil det enten sendes ut en vekter umiddelbart ved innbrudd – eller brannvesenet ved brann. Tiden det tar å kontakte disse instansene på egenhånd er tid du mister når du velger boligalarm uten abonnement.

Spesielt med tanke på brann teller hvert eneste minutt. Dette er også bakgrunnen for at en rekke brannvesen rundt i Norge anbefaler folk å installere boligalarm. Dersom du skal gå for et system uten tilknytning til alarmsentral må du passe særlig på brannsikringen din.

Her er noen av alarmene vi mener du bør vurdere å ha et abonnement på:

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbub fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre