min logo Få tilbud på boligalarm
Beregne pris på boligalarm

Hva koster en boligalarm?

Prisen på boligalarm og et alarmsystem avhenger av en rekke ting. Konkurransen er stor, noe som kommer deg som forbruker til gode. Med vår tjeneste kan du dessuten sammenligne pristilbud fra en rekke aktører.

Når man vurderer å få på plass en boligalarm er det mange ting man lurer på. Hvor sikker blir boligen med en alarm installert? Tar det lang tid for alarmselskapet å komme på plass dersom alarmen går? Kan jeg fjernstyre alarmen fra mobiltelefonen min?

Det viktigste spørsmålet for mange vil imidlertid være prisen på en boligalarm. Det er stor variasjon blant de forskjellige leverandørene. Men for å ta et best mulig valg er det viktig at du setter deg inn i hvordan prisene beregnes.

Her går vi gjennom noen generelle tips man bør tenke på i forbindelse med installasjon av boligalarm.

Tilbud der du bor

Først og fremst er det forskjell på dekningsområdet til de forskjellige alarmselskapene. Noen har landsdekkende leveranse av boligalarm. Andre igjen er lokale leverandører som kun opererer i utvalgte områder.

Pristilbudet du mottar på et boligalarmsystem vil være helt avhengig av konkurransen i ditt område. Dersom du eksempelvis bor i Oslo kan du regne med at denne er stor.

Konkurranse er selvfølgelig alltid gunstig for forbrukere. Da blir leverandørene tvunget til å holde prisene nede. Bor man på den annen side i et område med få alarmselskaper får man litt færre alternativer å velge blant.

For å få best mulig oversikt over prisalternativene dine kan det være lurt å forhøre seg hos tilbyderne. Dette vil være spesielt aktuelt dersom du bor et stykke unna de store norske byene.

Abonnementsløsning for boligalarm

Den vanligste løsningen for boligalarm er et abonnement. Da får man en helhetlig pakke fra alarmselskapet som inkluderer montering, service, vedlikehold, og selvfølgelig tilknytning til en alarmsentral.

Denne tilknytningen vil definitivt gjøre boligen din sikrere. Bare med skilting for boligalarm reduseres eksempelvis faren for innbrudd med 25 ganger. Det viser seg at skiltene fungerer som avskrekkende på potensielle tyver.

Med abonnementspakken får du direkte tilknytning til alarmselskapets vaktsentral. Her sitter det erfarne operatører og leser alarmsignalene som kommer inn. Sentralen er bemannet 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Dersom du går for denne løsningen er det også inkludert vekterutrykning som del av alarmpakken din. Hvis du føler deg truet i hjemmet, eller aktiverer en SOS-alarm, vil det umiddelbart sendes ut en vekter til boligen.

Denne tjenesten er inkludert i abonnementsprisen din. Du kan regne med at det er forholdsvis lite forskjell på denne hos forskjellige tilbydere. Den største prisforskjellen vil ligge i monteringsprisen.

Monteringspris hos forskjellige leverandører

Det er enorm forskjell i hvor mye det koster å få et alarmsystem på plass i boligen. Dette vil selvfølgelig avhenge mye av hvor omfattende du ønsker at boligalarmsystemet skal være. Er det flere ting for montøren å installere blir prisen også høyere.

Allikevel skal du være obs på at monteringsprisen ligger på alt fra 1 krone til 6000 kroner. Derfor er det viktig å gjøre en grundig vurdering av hva dere faktisk trenger i boligen. På denne måten kan dere unngå unødvendige kostnader for montering.

En god tommelfingerregel er at alt utover sensorer og installering av alarmsentralboksen vil dra prisen opp en hel del. Skal man for eksempel få på plass fotodetektorer kommer dette gjerne på i alle fall en tusenlapp mer.

For å få mest mulig sikkerhet for pengene bør du ta deg tid til å sammenligne aktuelle tilbydere. Det kan være forholdsvis stor forskjell når det kommer til montering. Sett deg inn i prisalternativene der du bor slik at du får alarmpakken din til en god pris.

Boligalarmer uten tilknytning til alarmsentral

Så kan man selvfølgelig også velge å sikre boligen uten noen tilknytning til et alarmselskap. Da vil det også være enklere å se hvor mye prisen kommer på. I slike tilfeller velger man helt enkelt ut sikkerhetsutstyret og installerer det selv.

Vær obs på at selv om du finner en alarmpakke på en nettbutikk for boligsikkerhet til en knallpris er det andre ting som vil koste. Dette er kun prisene for de tingene du velger å kjøpe.

Dersom du ikke er tilknyttet et alarmselskap vil montering, eventuell elektriker og vedlikehold av utstyret komme i tillegg. Og med egen sikring av hjemmet får du ikke noe hjelp fra vektere eller sentraloperatører slik du gjør med et abonnement.

Vurderer du å sørge for egen sikring av boligen? Da bør du ta deg litt tid til å regne på totalkostnaden. Sammenlign denne opp mot aktuelle alarmselskap-tilbud slik at du kan ta et informert valg.

Mer informasjon: Se fordeler og ulemper ved boligalarm uten abonnement og alarmsentral

Bruk en anbudsside for å skaffe gode boligalarmtilbud

For å skaffe best mulig pris på boligalarmen bør du benytte deg av en anbudsside. Dette er gratis og uforpliktende tjenester. Allikevel gir de deg en svært god oversikt over alternativene for boligalarm i ditt område.

På en anbudsside legger du helt enkelt inn litt informasjon om boligen og hvilke sikkerhetstiltak du ønsker å få på plass. I retur mottar du et utvalg av tilbudene fra forskjellige alarmselskaper.

Du binder deg ikke til å takke ja til noen av disse tilbudene. Men dette er definitivt den raskeste og enkleste måten å skaffe seg et rimelig boligalarmsystem på.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbub fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre