min logo Få tilbud på boligalarm
Reduser innbruddsfarene

Reduser innbruddfaren med disse triksene

Lurer du på hva du kan gjøre for å redusere innbruddfaren i boligen din? Vi tar en titt på de lureste triksene.

Selv om kriminalitetsnivået i Norge er på vei nedover generelt sett er det dessverre fortsatt mange steder som er utsatte for innbrudd. Alle som opplever et innbrudd vet at det er svært ubehagelig, og også kan føles som skremmende. Innbrudd kan ødelegge trygghetsfølelsen man har i huset eller leiligheten sin.

Heldigvis er det ting du kan gjøre for å redusere innbruddfaren der du bor. Dette vil gjøre det vanskeligere for potensielle innbruddstyver å vurdere boligen din. Som oftest medfører usikkerhet at disse menneskene prøver seg et annet sted.

I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du kan redusere innbruddfaren i din bolig. Bit deg merke i dem, så er sannsynligheten stor for at huset eller leiligheten din vil bli litt tryggere.

Sørg for at det kommer lyd fra boligen

De færreste innbruddstyver ønsker å ta seg inn i boliger mens det er noen hjemme. Dette er også grunnen til at de aller fleste innbrudd forekommer når hus eller leilighet står tomme. Dersom du kan få tyven til å tro at dere er hjemme vil du redusere sannsynligheten for et innbrudd.

Derfor bør du sørge for at det kommer lyd fra boligen deres. La radio stå på, spesielt dersom dere skal være borte en stund. For noen som befinner seg utenfor vil det være vanskelig å skille mellom faktiske stemmer og radiolyd.

Sørg også for at radioen blir stående et sted der man ikke hører den altfor godt. Plasser den lengst vekk fra vinduet i et rom med høyt volum; da vil man høre lyden, men ikke nødvendigvis lydkilden. Dersom radioen skal imitere stemmene deres blir det viktig å gjøre lyden litt utydelig.

La noe av lyset stå på

På lik linje med lyd ser også potensielle innbruddstyver etter eventuelle lys som står på i boligen. Selv om det nå har blitt mer vanlig at man lar lyset stå på mens man er bortreist, er et bekmørkt hus et sikkert tegn på en tom bolig.

Altså gjør dere lurt i å la det stå på litt lys, og særlig om dere skal reise på ferie eller hytta. Her blir det også viktig å tenke litt strategisk. Hvordan har dere lyset på til vanlig? Dersom det er mulig å etterligne dette, slik at det faktisk ser ut som dere er hjemme, er det best.

Og hvis dere har muligheten til å programmere en lyssekvens før dere reiser, er det ideelt. Da vil belysningen i boligen endre seg i løpet av døgnet, som for tyven vil gjøre det vanskelig å vurdere om dere er hjemme eller ikke.

Stans posten i ferier

I tillegg til innvendige tegn på at boligen er tom vil innbruddstyver også kikke på utvendige forhold. En av de viktigste tingene å få på plass er at postkassen tømmes dersom dere skal være bortreist lenge.

Hvis det henger brev, aviser og reklame ut av postkassen kan hvem som helst skjønne at dere ikke er hjemme. Derfor må dere sørge for at postkassen tømmes dersom dere ikke kan gjøre det selv for en lengre periode.

Det kanskje greieste alternativet er å spørre en nabo om hun eller han kan ta inn posten for dere. Da er det bare å hente den når dere kommer tilbake. Men det er selvfølgelig også en mulighet å sette posten på pause.

Det gjør man enkelt ved å gå inn på Postens hjemmesider. Her er det mulig å registrere hvor lenge dere skal være borte og når dere ønsker posten startet igjen.

 

Reduser innbruddfaren

 

Ha søppel i dunkene deres

Et annet kjekt triks for å redusere innbruddfaren er å sørge for søppeldunkene deres. Det høres kanskje litt rart ut, men potensielle innbruddstyver gjør ofte en helhetlig vurdering før de forsøker å bryte seg inn et sted.

En av tingene de kikker på er hvorvidt det ligger søppel i dunkene deres. Dersom disse står tomme over mange uker blir det lett å konkludere med at dere ikke er hjemme. Altså bør dere passe på at det kommer søppel oppi dunkene mens dere er borte.

Det enkleste å gjøre her er helt enkelt å be en nabo om å kaste litt av sitt søppel i deres dunk. Så lenge dette gjøres i løpet av tiden dere er bortreiste, og i kombinasjon med de andre sikkerhetsforanstaltningene, vil det bli enda vanskeligere for tyven å vurdere boligen deres.

Husk på å alltid sjekke vinduene

Dette kan virkelig ikke presiseres nok. Før dere reiser fra boligen, selv på dagtid, er det viktig å sjekke vinduene. Dersom bare ett av disse står åpent er det nok for at en innbruddstyv klarer å komme seg inn i huset eller leiligheten.

Derfor er det viktig å gå nøye over alle vinduene i boligen – særlig hvis dere skal reise bort for en lengre periode. Hvis dere ønsker å lufte ut av boligen på dagtid kan det være lurt å få på plass innvendige kroker som hindrer vinduet i å åpnes utenfra.

Hvis dere har innboforsikring med dekning for innbrudd vil de fleste forsikringsselskap redusere erstatningsbeløpet dersom et vindu stod åpent da tyven kom seg inn. Da anses innbruddet delvis som deres ansvar og egenandelen blir som sådan høyere.

Altså er det å lukke vinduene spesielt viktig. Det sørger for at innboforsikringen trer i kraft som den skal. I tillegg gjør det boligen veldig mye vanskeligere å komme seg inn i for en innbruddstyv.

Skaff deg en god boligalarm for å redusere innbruddfaren

Det absolutt beste du kan gjøre for å redusere innbruddfaren i boligen din er imidlertid å få installert en god boligalarm. Da blir risikoen for et innbrudd redusert med hele 96 %. Altså blir sannsynligheten for at noen skal forsøke å komme seg inn nesten helt eliminert.

Dette er helt enkelt fordi skilting for boligalarm fungerer som avskrekkende på potensielle innbruddstyver. Disse menneskene vet hvor effektive boligalarmene er, og unngår derfor boliger med et slikt system installert.

Den beste måten å skaffe en god boligalarm på er ved å bruke en anbudsside. Her vil søknaden din om boligalarm sendes ut på anbud og i løpet av kort tid mottar du de beste tilbudene i retur.

Anbudstjenester er gratis og uforpliktende å bruke. Samtidig gir de deg en god oversikt over alternativene dine hva gjelder boligalarm. Dersom du ønsker å redusere innbruddfaren hjemme hos deg gjør du lurt i å sende inn søknaden din på anbud i dag.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre