min logo Få tilbud på boligalarm
Slapp av på ferietur med sikret bolig hjemme

Reduser innbruddsfaren i feriene

Man kan slappe ekstra godt av på ferietur hvis man vet at hjemmet og verdisakene er så trygge som mulig.

Når det nærmer seg sommerferie er det mange som skal vært borte fra boligen sin over en lengre periode. Ferier er høysesong for innbruddstyver. Da står gjerne hus tomme og uten boligalarm installert blir det forholdsvis enkelt å ta seg inn.

Dersom du sørger for å forberede boligen godt på ferien reduserer du innbruddsfaren betraktelig. Dette handler helt enkelt om noen få tiltak som vil gjøre det vanskeligere for innbrytere å vurdere boligen deres.

I denne artikkelen tar vi en titt på disse tingene. Og gjør du deg godt kjent med dem er det lite sannsynlig at noen vil forsøke å bryte seg inn.

Lur potensielle tyver som best du kan

Først og fremst er det slik at innbruddstyver vet akkurat hva de skal se etter for å vurdere om en bolig er tom eller ikke. De fleste innbrudd skjer når familier er bortreiste. Og det finnes en del avslørende ting som vil gjøre det åpenbart for tyven at dere er på ferie.

Derfor er det viktig å få hus eller leilighet til å se mest mulig bebodd ut. La noen lys stå på mens dere er bortreiste. Dersom dere har radio med greie høyttalere som ikke spiser mye strøm kan det være lurt å skru på denne.

I tillegg bør dere la hverdagsrot ligge fremme i synlige oppholdsrom. En helt ryddig og mørk bolig gjør det åpenbart for potensielle tyver at dere er bortreiste. Dersom dere har integrering for fjernstyring på mobilen er det lurt å endre belysningen et par ganger i døgnet.

Husk også på å gi plantene deres godt med vann før dere reiser. Og har dere en nabo dere kan spørre er det viktig at post tas inn. La heller ikke søppelpose eller –dunk stå tom i løpet av ferien. Spør naboer om å kaste litt av sitt søppel hos dere.

Sørg for at alarmen fungerer som den skal

Så er det selvfølgelig viktig at alarmen fungerer optimalt før dere reiser. Det finnes to hovedinnstillinger på boligalarmer: skallsikring og full alarm-aktivering. Når man er ute av huset er det viktig å bruke sistnevnte.

Da skrus alle sensorer i huset på og eventuell bevegelse i hjemmet vil utløse alarmen. Men i forhold til dette er det svært viktig å ha alarmsensorer installert i alle husets etasjer. Det hjelper lite å ha alarm i 2. etasje hvis tyven kan bevege seg fritt i 1. etasje.

Med tanke på dette skal det også presiseres at alarmsentral-boksen i huset gjerne skal være montert litt diskret. Når inngangsdøra åpnes går det noen sekunder før alarmen utløses. Ikke gi tyven tid til å sabotere alarmen i løpet av denne tiden.

Dersom dere skal være borte en god stund kan det være lurt å sjekke med vaktsentralen at alt fungerer som det skal i boligen. Be de om å ta en sjekk av sensorene deres, slik at det ikke er noen batteriproblemer eller lignende.

Skilting er svært effektivt

I en artikkel publisert av Aftenposten i 2011 ble det vist til forskning som viser hvor effektiv skilting av boligalarm er. Faktisk er sannsynligheten for innbrudd 25 ganger lavere bare med disse skiltene på plass.

På bakgrunn av dette er det derfor svært viktig at det er skiltet godt for boligalarm. Hvis dere ikke har fått opp disse skiltene enda bør dere montere dem før ferien.

Potensielle tyver vet godt hvor vanskelig det er å bryte seg inn i et hus med boligalarm installert. I løpet av kort tid vil alarmen gå, og alarmsentralen vil sette i gang en utrykning. Derfor er det viktig å gjøre det tydelig for tyvene at alarmen er på plass.

Vurder fotodetektor som del av boligalarmpakken din

De fleste alarmselskaper tilbyr i dag fotodetektorer i alarmsystemene sine. Dette er et ekstra sikkerhetstiltak som vil gjøre visuell verifisering enklere for vaktsentraloperatørene.

Dersom alarmen utløses vil fotodetektoren umiddelbart begynne å ta bilder. Disse lastes opp til alarmselskapets alarmsentral. Dersom det kan bekreftes at noen har brutt seg inn vil det sendes en vekter til boligen med én gang.

Fotoverifisering er også viktig dersom en røyksensor går av. Når en operatør kan se at det brenner vil det ikke kastes bort noe tid på å ringe dere. Da blir brannvesenet varslet umiddelbart og responstiden blir dermed kortet ned.

Andre sikkerhetstiltak før dere reiser

Det er andre ting enn innbrudd som kan forekomme mens familien er bortreist på ferie. For å gjøre boligen så sikker som mulig bør dere tenke litt gjennom disse tingene.

Først og fremst er det viktig å ta ut alle ladere og kontakter før ferien. Dette vil redusere faren for brann betraktelig.

Videre kan det være lurt å skru av hovedkranen til boligen deres. Da blir sannsynligheten for vannlekkasje veldig mye mindre. Med mindre dere har sensorer for fukt i alarmsystemet vil en vannlekkasje ikke oppdages av alarmsentralen til alarmselskapet.

Interessert i tilbud på alarmer? Se for eksempel mer om innbruddsalarm og brannalarm.

Les også: Enkle tips for deg som skal på ferie på vinteren og en dedikert artikkel for tips til boligsikring om du skal på påskeferie.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre