min logo Få tilbud på boligalarm
Styr boligen med mobilen

Slik styrer du boligen med mobilen

Boligalarmsystemene som leveres til privatmarkedet i Norge blir stadig mer avanserte. Teknologien oppdateres kontinuerlig og nå finnes det funksjonalitet for å fjernstyre store deler av systemet ditt.

Dersom man ønsker full oversikt er det godt å kunne styre boligen med mobilen. Med integrering for applikasjon blir det mulig å gjøre nettopp dette. Men det er stor variasjon på hva de forskjellige alarmselskapene tilbyr.

Her går vi gjennom hvilken teknologi som er på plass i dag. Gjør deg kjent med denne, så kan du velge det alarmsystemet som vil være mest gunstig i boligen din.

Enkleste funksjonalitet gir deg varsel om alarmen går

Samtlige store alarmselskap i Norge tilbyr i dag en minimumsfunksjonalitet for fjernstyring av alarmen. Dette gjøres ved hjelp av en applikasjon på mobilen. Når du får alarmsystemet ditt installert kommer denne som en del av abonnementspakken din.

I det aller minste kan du regne med muligheten for å skru alarmen av og på via mobilen. Hvis du har skyndet deg ut av huset og glemt å aktivere systemet ditt er dette svært praktisk. Da kan du skru på skallsikring-funksjonen slik at boligen er sikret mens du er borte.

Minimumsfunksjonaliteten fungerer også med varsling når alarmen går. Først og fremst vil selvfølgelig alarmselskapets vaktsentral bli varslet. Men du vil også motta en beskjed på mobilen din om at alarmen har gått.

På denne måten får du mulighet til å følge med på hva som skjer hjemme uansett hvor du befinner deg. Men teknologi utvikles i rekordhastighet nå til dags. Og det benytter stadig flere alarmselskaper seg av.

Smartalarmer og fjernstyring av lys og strøm

Det er blitt svært populært blant tilbyderne av boligalarm å tilby det som kalles for en smartalarm. Denne gir deg tilgang på en rekke fjernstyringsmuligheter når du ikke befinner deg hjemme.

Den vanligste funksjonen er at du kan fjernstyre både lys og strøm via funksjonalitet i mobilapplikasjonen din. Du får altså full oversikt over om du har glemt å skru noe av eller på mens du er hjemmefra.

Dersom du reiser ofte er dette svært praktisk å ha på plass. Skulle du ha glemt å skru av en varmeovn eller et lys kan du altså gjøre dette fra mobilen. Det betyr også at du for eksempel kan sette på varmen igjen litt før du kommer hjem.

Fjernstyring av lys og strøm kan selvfølgelig være besparende. Men det er også praktisk dersom man er borte over en lengre periode. Da kan man endre på belysningen flere ganger i døgnet. Dette vil lure potensielle tyver til å tro at det er noen hjemme.

Svært populært blant de med hytte

For nordmenn med hytte blir funksjonalitet for smartalarm stadig mer populært. Da kan man nemlig ha full oversikt på fritidsboligen uansett hvor ofte eller lite man benytter seg av den.

Uansett hvor du har hytte kan det være praktisk å ha muligheten til å for eksempel skru på varmen før dere kommer. Da er hytta god og varm når familien kommer på plass. Og hvis dere mot formodning skulle ha glemt å skru av noe kan dere gjøre dette via mobilen også.

Hvis man ikke bruker hytta særlig ofte er det godt med mobilapplikasjon til alarmsystemet. Du vil bli varslet dersom noen forsøker å bryte seg inn, eller brannalarmen skulle gå. Det blir selvfølgelig vaktsentralen også. Men det er fint å kunne holde seg oppdatert uten å måtte reise fysisk til hytta.

> Prøv vår anbudstjeneste for alarmtilbud til hytter og fritidsboliger

Integrering for åpning av inngangsdøra i appen

Visse alarmselskaper kommer også på banen med funksjonalitet for styring av inngangsdøra via mobilapplikasjonen. Da er man selvfølgelig nødt til å installere elektrisk lås inn til hjemmet. Men får man dette på plass blir det mulig å kontrollere inngangsdøra fra mobilen.

Hvis du har behov for å slippe noen inn mens du ikke befinner deg hjemme er dette spesielt praktisk. Har du en håndverker eller vaskehjelp som trenger å komme seg inn? Med fjernstyring av inngangsdøra gjøres dette enkelt med et tastetrykk på mobilen.

Da slipper man logistikk med å legge ut nøkkel – som for øvrig også vil medføre en dårligere sikring av hjemmet. Og hvis du har barn som skal gå hjem fra skolen og mot formodning har glemt nøkkelen sin kan du slippe dem inn.

Andre funksjoner med smartalarm på mobilen

I tillegg til disse funksjonene finnes det også en rekke andre muligheter for styring av boligen med mobilen. Selskapet Verisure er i front på utvikling av fjernstyring av boligalarm. De kommer med stadig nye funksjoner for alarmsystemet sitt.

Blant annet kan det installeres ting som fuktsensor og musesensor som del av alarmpakken din. Og med mobilapplikasjonen kan du følge med uten å måtte sjekke sensorene fysisk. Hvis en av alarmene skulle gå vil du selvfølgelig også bli varslet på telefonen.

Dersom du har behov for en del fjernstyring av alarmsystemet ditt, enten i bolig eller fritidsbolig, gjør du lurt i å sjekke muligheten for en smartalarm. Med god integrering i mobilapplikasjonen får du full kontroll, uansett hvor du befinner deg.

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre