min logo Få tilbud på boligalarm
Tryggere påske

Reduser risikoen for innbrudd i påsken

Dersom du skal bort i påskeferien, er det noen enkle grep du kan gjøre for å redusere risikoen for innbrudd og tyveri.

Dessverre er det fortsatt fare for innbrudd i Norge, og særlig i byer. Selv om statistikken generelt er på vei nedover bør man allikevel sikre boligen sin godt.

Dette er spesielt viktig dersom man skal være ute av huset over en litt lengre periode. Dersom boligen ser forlatt ut blir den veldig mye mer attraktiv for innbruddstyver.

Her får du rådene du trenger for å sikre boligen mest mulig når du reiser på påskeferie.

Generelle sikkerhetstiltak når du er bortreist

For best mulig sikring av boligen din er det ingenting som er så effektivt som en boligalarm. Forskning publisert av Aftenposten i 2011 viste at sannsynligheten for et innbrudd reduseres med 96% bare med skilting.

Dersom du i tillegg velger et alarmsystem med funksjonalitet for fjernstyring via mobilen kan du følge med mens du er på påskeferie. Da er det mulig å fjernstyre lys og elektronikk, samt følge med på at boligen er låst. Les denne artikkelen for å bli klokkere på hva slags alarmstyring du bør velge.

I tillegg til en boligalarm er det viktig å bruke sunn fornuft når du forlater huset. Lås alle dører, og lukk vinduer. Det kan også være lurt å montere lås på vinduer som er spesielt utsatte for innbrudd.

Videre er det et smart tips å bruke enveisskuer på vinduene. Da blir det nærmest umulig å vippe ut ruta for å komme seg inn i boligen. Så er det i tillegg noen ting du bør gjøre spesielt hvis du skal være bortreist i påskeferien.

Vurder å pynte til påske

Som nevnt vil en tyv alltid oppleve en tom bolig som mer attraktiv enn en med folk i. Og det er få ting som sier at dere er hjemme så mye som å pynte til påske. De aller fleste som reiser bort bryr seg tross alt ikke med dette.

For å få mest mulig ut av dette tipset bør dere sørge for å pynte både hage og hus. Heng opp påskeegg, og la det gjerne stå litt påskepynt framme i synlige oppholdsrom. Selv om dere ikke er hjemme vil det i alle fall se slik ut for en innbryter.

Få det til å se ut som om noen er hjemme

Det er viktig at potensielle tyver tror at dere er hjemme når dere er bortreist. Derfor bør dere forsøke å la boligen se så bebodd ut som mulig. I tillegg til påskepynt er det lurt å la hverdagsrot ligge fremme.

Det er også en god idé å la noen lys stå på. Hvis du har mulighet til å variere belysningen gjennom døgnet er det spesielt gunstig. Dette kan du gjøre ved hjelp av en smartalarm, samt fotoceller eller klokkebryter.

Dersom dere har radio med høyttalere i stua eller på kjøkkenet bør dere la denne stå på mens dere er borte. Dette vil gi lyd fra boligen, og få det til å virke som om det er folk i hus.

Pass på å skru på full alarm i huset

Når dere reiser bort er det svært viktig å skru på full alarm i boligen deres. Boligalarmer kommer med to hovedinnstillinger. Den ene kalles for skallsikring. Da er det kun sensorer på dører og vinduer som er aktivert.

For at sensorene inne i huset eller leiligheten skal utløse et varsel må dere skru på full alarm mens dere er på påskeferie. Dette sørger for at en eventuell tyv ikke kan bevege seg ubemerket rundt i huset.

I dag tilbyr de fleste boligalarmsystemer installasjon av kameraovervåkning. Dette vil være spesielt gunstig når man er bortreist. Da kan du enkelt følge med på hva som foregår via alarm-applikasjonen på mobilen din.

Planlegg for posten din

Erfarne tyver vet å se etter mange tegn på at noen er bortreist. Ettersom flere og flere sikrer boligen sin blir det viktig å få på plass sikkerhetstiltak for det som skjer utenfor huset eller leiligheten også.

Når dere reiser på påskeferie er det derfor lurt å legge en plan for posten deres. En overlesset postkasse er et sikkert tegn på at dere er bortreiste.

Spør en nabo om de kan ta inn posten for dere i påsken. Dersom dette ikke er mulig bør du kontakte Posten og eventuelle aviser du har abonnement hos. Det er helt uproblematisk å sette post og avis på pause mens man er på ferie.

Pass på at noen kaster søppel i dunken din

I tillegg til posten er det også viktig å ikke la søppeldunker eller –poser stå tomme. Dersom en innbryter følger med på området vil det raskt bli tydelig at dere ikke er hjemme.

Gode sikkerhetstiltak handler ofte om gode naboer. Forhør deg med noen i gaten din om de kan kaste litt søppel i deres dunk eller pose. Da ser det ut som om dere er hjemme, og boligen blir mindre attraktiv for innbrytere.

Les også: Enkle tips for deg som skal bort i større perioder på vinterstid

Finn beste og billigste boligalarm til ditt bruk

Gratis og uforpliktende tjeneste

  1. Beskriv ditt behov

    Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

Gå videre